7.-23.feb
OL i Sochi

Tord til OL i Sochi OL side


13.april
Tord vant Haukelifjellrennet

I dag dro deler av TeamGjerdalen til Haukelifjell for å nyte det 30 km lange fristilløpet i fjellheimen. Sterkt felt med Northug, Røthe, Aukland, Chris Jespersen og Tord på start. Været var sol og vindstille og rammene rundt rennet var upåklagelige. Chris åpnet hardt ut fra start og fikk en luke som etterhvert Sjur og Petter tettet. Tord lå i en pulje litt lengre bak og var ca 30 sek bak ved første spurtpris på 8 km. Noen km senere ble feltet samlet før Tord Sjur og Petter fikk på ny luke i en bakke nærmere mål. I den siste nedoverbakken som snirket seg krevende langs alpinbakken var det disse 3 løperene det handlet om. Da Sjur fallt i siste sving benyttet Tord sjangsen og stakk av med seieren etter en svært god spurt. Noe lengre bak kom Njål, Joachim og Petter som ble 9,10 og 11 i sine respektive klasser.


30.mars
Påsken 2013

Sesongen er nesten over og påsken ble for deler av teamet benyttet til hyttekos på Geilo. I nydelig påskevær ble det gått skiturer med venner og bekjente. Påskeaften ble det arrangert uhøytidelig påskeskirenn med stafett rundt hytte. Tradisjonen tro ble hopprenn også gjennomført. Nå gjenstår bare Haukelifjellrennet og Skarverennet.


16.mars
5-mil i Kollen

Tord gikk i dag en taktisk smart, og veldig bra 5-mil. Han lå anonym bak i feltet, de to første rundene, og brukte ikke krefter på å ta igjen tidlige rykk. Så var han med tetgruppa da det ble satt litt fart. På nest siste runde var det 7 mann i tet, og Tord var med. Men på sisterunden, ble det litt for hard å henge med teten for Tord og Northug. De slapp så vidt ved Gjerdalensvingen, og klarte ikke tette luka. Tord endte på en 9.plass og er greit fornøyd med det. Han klarte dermed akkurat å kvalifisere seg til neste helgs verdenscupfinale i Falun.


15.mars
Camp Team Gjerdalen i Gjerdalensvingen

Campen er nå rigget øverst i Styggedalen, der vi har holdt til de siste årene. Arrangørene ønsker nå å kalle dette stedet Gjerdalensvingen, og det setter vi stor pris på. Litt eksponering blir det også. Torsdag var det forsiden på OsloBy, og i dag Aftenposten.no og God Morgen Norge på Tv2. I kveld blir det fest med mulighet for overnatting, og alle er velkomne. Link til artikkel i OsloBy/Aftenposten


Team Gjerdalen på plass i Kollen


10.mars
Verdenscup i Lahti

Denne helgen var verdenscupsirkuset i Finland. Tord stilte på søndagens 15 km klassisk individuel start. Tord gikk et jevnt og bra løp, og endte på en fin 18. plass. Northug vant suverent med over halvminuttet. Martin er tilbake etter sykdom og tok en flott 3. plass. Nå gleder hele Team Gjerdalen seg til folkefest i Kollen neste helg! Alle er inviterte til å være med å heie sammen med oss øverst i Styggdalen.


8.mars
Tord på Senkveld

I kveld var Tord invitert gjest på Senkveld. Tord stilte hos Thomas og Harald etter suksessen i Italia, og gjorde en god profil. Han snakket blant annet om suksessen i VM, pilotbriller, oppvekst og oppussing. Han sørget også for at hele Team Gjerdalen viste muskler i bare underbuksa.


2.mars
VMs siste dag - 50km klassisk fellesstart

I dag avsluttes VM med den tradisjonsrike 50km, og Tord fikk stille til start. Tord åpnet taktisk rolig og forsøkte å spare på kreftene, men etter 13km gikk Super-Olsson i brudd, og da ble det en hard 5-mil. Olsson holdt unna for konkurrentene og vant! Tord gikk et bra løp og endte på en sterk 6.plass. Totalt sett har VM vært en knall opplevelse sier en formsterk Tord som vender nesa hjemover i morgen.


1.mars
TORD VERDENSMESTER I STAFETT

Tord gikk en imponerende førsteetappe under dagens vm-stafett. Med Martin fortsatt syk, fikk Tord plass på laget, og på den plassen markerte han seg stort. Tord gikk et solid og taktisk veldig bra løp. Vekslet sammen med Tyskland i tet. Stafetten ble grunnet tunge forhold preget av mye taktikkeri. Eldar gikk 2. og Sjur gikk 3.etappe. Ankermann Petter gikk påsketur frem til siste kilometer, og vant oppskiftsmessig med sin superraske spurt. Nå venter en lang rekke intervjuer før feiring i kveld. GRATULERER !


27.feb
BRONSE TIL TORD PÅ 15 KM

Tord fikk i dag tidlig beskjed om at han skulle stille til start på dagens 15 km fristil, som reserve i Martins fravær. Og det skulle vise seg at han ble en SUPER reserve. Tord åpnet fornuftig, og fikk ryggen til Dario hvor han ble værende. Med jevn, høy hastighet gikk Tord seg oppover på lista for hver kilometer. Det holdt til fantastisk 3. plass!! Tord er RÅ - du imponerer i mesterskap igjen. Team Gjerdalen gratulerer Petter med gullet.


23.feb
30 km Duathlon i VM

I dag var det duket for 30km med skibytte. Tord stod på start med nr 41. Etter en flott åpning var Tord med i teten og preget løpet. Ut på siste runde var han helt i tet og hadde fine bein. Midt i runden havnet han bak en russer, og fikk ikke utnyttet utforkjøringen fullt ut. Han endte noe bak på oppløpet og ble nummer 12 i spurten. Etter målgang følte Tord at han hadde litt mer inne. Team Gjerdalen gratulerer Martin med sølvet, Sjur med bronse og 4. plassen til Petter.


22.feb
Tord klar i Val di Fiemme

Tord kan melde om bra form og flotte løyper i Italia. Han mener at det meste i oppkjøringen har gått helt etter planen, og gleder seg til å få skiene på beina i morgen. Vi gleder oss til å følge Tord i årets VM debut kl 1415 på NRK. Heia Tord!!


16.feb
Skirenn Beveren

Tord og Njål stilte i dag på startstreken i Berver'n-rennet på Kongsberg. 10 km friteknikk fellesstart med litt dårlig glid, ende de på henholdsvis 2. og 6. plass. Tord ble spurtslått av Per Kristian Nygård.


9.feb
Holmenkollmasjen

Holmenkollmarsjen ble i dag arrangert for 40.gang , og til start stilte ingen ringere en Rønning, Post, Alsgaard, Østensen og Gjerdalen. Sundby trakk seg da gradestokken viste -19 før start. Det ble gått jevnt hele veien og det var Eldar som trakk det lengste strået. Han slo Simen og Tord i spurten. Tord har trent bra de siste ukene og begynner å føle at formen er stigende. Dagens løp var bra. Elstebror Gard gikk under pseudonym da han ikke fikk til å endre navn på startnummeret, og endte på en 85.plass.


27.jan
NM stafett

Tord gikk i dag en flott etappe under NM stafetten på Vang. Han hang nesten med teten inn og vekslet som nr 4, bare 4.9 sekunder bak. Fossum sit førstelag endte på en 29.plass, og bestod også av Marius Heir og Didrik Smith.


26.jan
NM Gåsbu 30km duatlon

Tord gikk et superløp i dag. Han startet litt forsiktig, og lå på en ca 20.plass på førsterunden. Men etter oppvarming så smalt kanonen, Tord gikk seg opp i tetpuljen og ble der. Martin var knallsterk og dro mye på dagens 3-mil, men Tord var også med på å prege løpet. Tord lå bra ann inn på oppløpen, men var uheldig og falt da Martin tråkket på skien hans. Tord endte på 4.plass - og sikret en plass i VM-troppen


25.jan
NM Gåsbu Sprint klassisk

Kaldt føre i NM i dag og og Njål var ute for å teste formen igjen etter forrige helgs øvelser. Noe hardere å prege dette NM men kommer inn til en 78.plass. Njål er greit fornøyd med løpet og fungerer som skitester og støtteapperat for morgensdagens 30km.


24.jan
NM Gåsbu Torsdag 15 fri

Første dag i NM i nydelig vær og løyper på Gåsbu. Tord hadde en bra dag og viste god form med en 4. plass. Tord har hatt noen tunge uker etter Touren, men viser god form på 15 km. Tord var ca 1 min bak Martin Johnsrud Sundby som vant. "Åpnet litt hardere enn vanlig for å henge med, men fikk det litt etter hvert" sier en fornøyt Tord etter løpet.


23.jan
Alt klart for NM på Gåsbu

Tord og Njål er på Vang klare til å stille for Teamgjerdalen under NM sine første dager. De har tatt med seg godt selkap - og koser seg i nærheten av Budor


18.jan
Njål NORGESMESTER

I dag ble Njål norgesmester i NM for bedrifter under Improve-dagene på Sjusjøen. Dette er første gang NM for næringslivet arrangeres. Njål spurtslo en kjent gammel konkurrent, Sondre Eriksen, som er kollega i Synergi Helse. Vi gleder oss til resten av helgen, og håper på flere medaljer. Les "Njål historisk"


6.jan
Finale TdS

Monsterbakken!!! I dag ble Touren avsluttet opp den annerkjente monsterbakken. I svært varmt vær satte Tord god fart fra start og hentet inn gruppe foran, men da bakkene begynnte ble det tungt for stjerna vår. Med gjevn fart holdt han allikevel plassen sin og gikk inn til 21. plass totalt. Tord er svært fornøyd med årens Tour med mange glimt av storform!! Vi gleder oss til resten av sesongen.


5.jan
6.etappe TdS

Tord hadde en god dag på jobben på Tourens etappe i Val de Fiemme. 15 km fellestart var distansen i realt klisterføre. Tord var lenge oppe i tet og preget mye av løpet og var til tider nede og hjalp Petter som slet under dagens etappe. Til slutt ble det massespurt vunnet av Poltaranin. Tord kom inn til en 28. plass, men godt fornøyd med dagens etappe.

Njål stillte også på det mer lokale rennet på Heistadmoen i dag på 10 km fellestart skate på skrimrennet. Formen er stigende for turnuslegen og han er godt fornøyd med progresjonen i løpet. Njål kom på 5.plass av de 9 startende.


4.jan
5.etappe TdS

Tord gikk en teknisk bra 5 km klassisk i dag, og gikk ganske fort. Det er bare det at det var mange som gikk enda fortere. Tord endte på en 26.plass i dag og ligger på en 22.plass 2:43 bak tet. Forran Tord er det tettere en sild i tønne, så mulighetene for klatring er store, vi ønsker Tord lykke til !


3.jan
4.etappe TdS

Strålende innsats av Tord på dagens etappe over 35km fra Cortina til Toblach. Tord startet på en 23. plass og gikk meget bra. Kom seg opp til det 3.feltet som ble dannet, og hang med her helt inn til målstreken. I spurten ble han totalt nr 15 og ligger nå 2:03 bak Northug som leder.


1.jan
3.etappe TdS

Tord gikk i dag en grei sprintetappe i Munstertal i Sveits. Selv er han ikke helt fornøyd med ikke å gå videre, men med sin 46. plass var han ikke langt bak dette i tid. I morgen er det nok en hviledag.


30.des
2.etappe TdS

I dag gikk Tord en forrykende etappe i TdS i Oberhof. Han gikk seg opp fra gårdsdagens 56.plass opp til en 22.plass på distansen 15km jaktstart. Under de 3 første rundene gikk Tord helt suverent, men fikk kjenne litt på syra over de siste 2 rundene. Tord er nest beste nordmann og ligger 1.37.7 bak Vylegzhanin som nå leder. I morgen er det hviledag


29.des
1.etappe TdS

I dag startet TdS i Oberhof med en ca 4km lang prolog. Tord fant ikke helt rytmen og gikk inn til en 56.plass, men mener han har mer inne.


28.des
Program TdS 2012/13

29.des Prologe (4km skate) Oberhof (TYSKLAND)
30.des 15km jakstart klassisk - Oberhof (TYSKLAND)
1.jan Sprint skate - Munstertal (SVEITS)
3.jan 35km jaktstart skate - Dobbiago/Toblach (ITALIA)
4.jan 5km klassisk - Toblach (ITALIA)
5.jan 20km fellestart klassisk - Val de Fiemme (ITALIA)
6.jan 9km finale skate - "Alpinbakken" (ITALIA)


27.des
Tord klar for avreise til TdS

I dag reiser Tord sørover til Europa og er superklar for å starte på et av årets mål, Tour de Ski. Les her om Tords ambisjoner:


20.des
Ny bilsponsor til Tord

Tord har fått ny samarbeidspartner i Skoda, og kjører nå en Skoda Yeti fra Hamax Auto Hønefoss.
God Jul alle sammen!


17.des
Tord til Tour de Ski

Tord fikk i dag beskjed om at han er tatt ut til årets TdS. Formen er stigende og planen er å ligge på Sjusjøen noen dager fremover for å trene og teste ski.


16.des
Skandinavisk Cup Sjusjøen

Tord har tilbragt siste uke på Sjusjøen for å lade opp til Skandinavisk Cup. Formutviklingen har vært bra og fredag gikk han inn til en flott 2.plass bak Krogh. Lørdag var det sprint og Tord endte på en 8.plass i prologen, og ble desverre slått ut i sitt kvartfinale heat. Han endte på en 17. plass. Søndag var det 30km fellesstart klassisk i skikkelig snøvær som endte med en spurt og Tord ble nr 12. Totalt ligger Tord nå på 4.plass i Skandinavisk Cup.


8.Des
Tord begynner å finne formen

Tord gikk skirenn på Lygna i dag, 10 km friteknikk, og vant. Tord var 7 sekunder forran Sveen, og var greit fornøyd med eget løp. Nå skal han vidre til Sjusjøen og trene frem mot neste helgs Skandinavisk Cup. Les mer på Langrenn.com


2.des
BUL-sprinten

Tord har tilbrakt en drøy uke på Gålå for å finne godfølelsen på skia. BUL-sprinten viser at formen er på vei. Lørdagens sprint var et taktisk og bra løp av Tord, som endte på en bra 8.plass. Teknikken begynner å sitte nå. Søndag var det for kaldt til å gå skirenn, så det ble en rolig treningstur.


18.nov
Sesongåpning på Beitostølen

Denne helgen gikk den nationale åpningen av stabelen på Beitostølen. Mannen med pilotbrillene stilte til start på fredagens 15km skate og søndagens 15km klassisk. Det ble 2 gode gjennomkjøringer for Tord, som ikke har toppet formen til åpningsrennet.


8.nov
Oppdatering før sesongstart

Da er det endelig kun en uke til sessongåpning. Tord har trent bra og varieret igjennom hele sommeren, gjennomsnittlig 90 timer i mnd. Njål og Gard trener også ivrig, selvom timeantallet ligger godt under brors viser de fin formstigning. Tord har lagt en litt anderledes plan enn de forrige sessongene. Planen var å lage en stor grunnmur av mengdetrening på våren og sommern for så å kjøre opp formen med litt flere intensive økter på høsten. Han har i år derfor ikke vært i høyden før nå i oktober. Dette for å istedet kunne trent flere hardøkter i lavlandet tidlig på høsten. Desverre ble flere av utøverne på laget rammet av magesyke på høydeoppholdet i oktober, inkludert Tord. Forrige uke ble derfor tilbragt på sofaen. Tord tok opp treningen på Beitostølen denne uken. Her legges nye friske planer, og energien er på topp. De intensive øktene er igang igjen, men må ta litt hensyn til at slik matfogiftning kan sitte i kroppen ganske lenge etter at de fleste symptomene er over.
Her på Beito er det fin vinter med 40cm snø og mange km med løyper å vinne tilbake skifølelsen på!
Vi gleder oss til ny sessong.


29. sept
Oslos Bratteste

Gard stilte - ikke som deltaker, men som lege - i årets utgave av Oslos Bratteste. Motbakkeløpet som går opp Wyllerløypa med målgang ved Tryvannstårnet, har vokst betraktelig de siste årene, og i år sto over 2000 ivrige løpere på startstreken. Noen knall og fall ble det, men ellers var det en rolig dag for Gard, de andre legene og Røde Kors denne flotte høstdagen.


26.september
Trening med Telenor

ca. I vinter var Gard og Njål trenere for ansatte i TeleNor gjennom et samarbeid med Fossum IF. Fokus var på skiteknikk, og sprekingene i TeleNor gjorde store fremskritt. Nå tidlig på høsten, hadde vi økter både på rulleski og løpeintervall. Vi takker for samarbeidet.


1. september
Velkommen til verden til Hauk Gjerdalen

Et par dager på overtid, ble Hauk født 1. september på Rikshospitalet, 3,7 kg stor og 51 cm lang.Stor stas for pappa Gard, mamma Oda og ikke minst storesøster Eir. Hauk vokser og gror og er en snill liten krabbart, Gard nyter livet som 2-barnsfar.


28. august
Gard på hjertekongress

Kun få dager før termin, dro Gard til Munchen hvor den årlige kongressen til European Society of Cardiology fant sted. Der presenterte han en poster og holdt et foredrag om forskningen rundt hjertescreening av idrettsutøvere som han også tar doktorgrad i.


11. august
Ringeriksmaraton

I nydelig vær - nok en gang - var det duket for årets utgave av Ringeriksmaraton. Med Tord på landslagssamling i Tyskland, kalte TeamGjerdalen inn forsterkninger med gode venner. I hjemmelagde lagtrøyer gjorde laget en flott innsats - ikke minst på podiet! Dagen ble avsluttet med middag med selv-fisket flyndre hjemme på Sundvollen.


Juni
Oppdatering

Skitesting på Sognefjellet i strålende solskinn. Atomic har vært flinke og fått fram nye modeller som ikke bare er stabile å gå på og (lette å få feste med i klassisk), men nå har de også veldig god gli. Jeg gleder meg til vintern


26.Mai
Bryllup

en minnesdag for Gjerdalen, Elisabeth og Tord Giftet seg i Jevnaker kirke og hadde festmiddagen på Sundvolden hotell. Med Sol og glade famile og venner ble den en konge tredagers fest.


Mars
Sesongavslutning

Tord har avsluttet en sesong med mye sykdom og tull, og etter tre ukers avbrekk er han klar for en ny sesong. Ny plan om å komme tilbake. De første 4 mnd skal kun brukes til rolig langkjør og lett styrke for å bygge opp ett grunlag som har blitt mindre og mindre de siste årene pga. sykdom. Høsten skal brukes til å kjøre opp kapasiteten igjen.


18.feb
Grenaderen

I dag var det duket for Gards 5. start i det 90 km lange rennet gjennom Nordmarka fra Hakkadal til Sem i Asker. Med 4 seiere på samvittigheten, var han spent foran dagens renn. I år var det et sterkt felt som stilte til start. Det ble gått hardt fra start, og Gard holdt følge frem til Kleiva. Etter en pit stop for å smøre om, ble forspranget for stort å hente inn. Han endte tilslutt på en 8. plass totalt, ca. 12 min bak vinneren Erling Christiansen. - I dag var jeg rett og slett ikke sterk nok til tross for veldig god support fra hele Team Gjerdalen, uttalte en sliten Gard etter målgang.


11.feb
KOLL mila

Njål og Gard stilte til start i det tradisjonelle Oslo-rennet som ble arrangert for første gang på 32 år. Med start på Hemingseter ved Frognerseteren og målgang på Kringsjå skole ved Sognsvann, er det 10 km lange rennet preget av høy fart. Gutta startet bra i det som skulle bli et lureløp hvor det var viktig å holde på posisjonen i feltet. 3 km før mål satte Gard fart, men måtte seg seg slått i spurten av 3 mann. Njål endte på en god 8. plass.


29.jan
NM i langrenn på Voss

Ett av sesongen store mål var NM i slutten av Januar. 15 skate individuell start Torsdag, Sprint klassisk Fredag, 30km Skiathlon Lørdag og stafett Søndag. Gutta tok med seg damene sine og dro til Voss. Mamma og Pappa blei sjuke, så den delen av støtteapparatet måtte være igjen hjemme. På Voss blåste det opp til storm på Torsdag, og det gjorde det tungt å gå! Det pisket mot ansiktet og farten stoppet helt opp til tider. Gard gikk inn til en fin 88. plass mens Tord gikk feil. Han gikk rett ut på ny runde og glemte rett og slett å gå innom stadion. Gard og Njål sprintet inn til 65 og 80.plass. Lørdag var været bedre og sporene var faste og fine. Tord fikk det tungt halveis på den klassiske delen, og endte til slutt på en skuffende 27.plass. Gard gikk inn til en 74.plass. Stafetten på søndag ble like skufende, så dette NM var ikke noe stort for oss. Sport er sport og det er beinhardt. Er du ikke i toppform, så havner du langt ned på lista.


20.jan
NC Nes

En snau uke før NM var det duket for Skandinavisk Cup på Nes. På fredagens 15 km tok Njål turen for å få en fin gjennomkjøring før NM. Noe kaldt i luften i en småkupert løype gikk Njål inn til en 152. plass. Noe under par plasseringsmessig, men kroppen fungerte greit og en gjennomkjøring før det braker løs i Voss.


14.jan
Finansavisrennet og KM

I dag gikk Tord og Gard Finansavisrennt på Fossum, et 25km langt turrenn i Bærumsmarka. Med litt lite snø valgte vi ikke godskia, men det gikk bra for det. Tord ble nr 2, kun slått av sterke Arne Post. Gard ble nr 4, og gikk et meget bra løp. Njål var på litt andre trakter og gikk KM på Ormåsen! Der var det et fint felt og Njål er fornøyd med innsatsen etter 10km klassisk i de småkuperte løypene. Han ble nr 11 i seniorklassen. Neste stopp for gutta er NC på fredag 15km skate. Tord på Tv2 Sporten


10.jan
Oppdatering

Januar måned har blitt brukt til å lete etter formen. Tord går mange skirenn, men finner ikke helt toppfarten, tross laktat og O2 tester viser gode tall. Njål har nå bestått eksamen og er ferdigutdannet. Neste på programmet er Finansavisrennet til helgen eller KM.


30.des
Ringkollstafetten

Ringkollstefetten den 30. desember er også tradisjon. Brødrelag ble påmeldt, men da Gard ble magesyk fikk vi inn Åsmund som en gledelig reserve. Det ble gått 3x6 km i den flotte løypa på Ringkollen og vi kom inn på en noe oeveraskende 2. plass totalt i seniorklassen, bak Hokksund. Formen viste stigning og mer trening ble lagt ned da den friske delen av teamet dro til fjells for å trene i nyttårshelgen.


26.des
Julen 2011

Team Gjerdalen hadde en herlig jul på Sundvolden i år. Mye snø gjorde at skiføret var upåklagelig. Trist Tord ikke hadde funnet formen før jul og ble derfor ikke tatt ut til TdS. Men da fikk han muligheten til en ordentelig julefeiring hjemme. Romjulen bestot i mye skitrening og på Åsenrennet var alle gutta med. Tord ble nr 8. bak en seirende Eirk Kurland Olsen, noe skuffet over egen prestasjon. Gard og Njål noe lenger bak i feltet etter lite konkurransetrening. Men alle godt fornøyde med gjennomkjøringen.


2011
For eldre artikler se

Arkivartikler fra 2011