30.des
Ringkollstafetten

Ringkollstefetten den 30. desember er også tradisjon. Brødrelag ble påmeldt, men da Gard ble magesyk fikk vi inn Åsmund som en gledelig reserve. Det ble gått 3x6 km i den flotte løypa på Ringkollen og vi kom inn på en noe oeveraskende 2. plass totalt i seniorklassen, bak Hokksund. Formen viste stigning og mer trening ble lagt ned da den friske delen av teamet dro til fjells for å trene i nyttårshelgen.


26.des
Julen 2011

Team Gjerdalen hadde en herlig jul på Sundvolden i år. Mye snø gjorde at skiføret var upåklagelig. Trist Tord ikke hadde funnet formen før jul og ble derfor ikke tatt ut til TdS. Men da fikk han muligheten til en ordentelig julefeiring hjemme. Romjulen bestot i mye skitrening og på Åsenrennet var alle gutta med. Tord ble nr 8. bak en seirende Eirk Kurland Olsen, noe skuffet over egen prestasjon. Gard og Njål noe lenger bak i feltet etter lite konkurransetrening. Men alle godt fornøyde med gjennomkjøringen.


12.des
Davos

Før konkurransene i davos, som ligger ca 1600m over havet, så måtte vi aklimatisere oss. Vi dro derfor til Pontresina, ett lite tettsted 7 km fra st Morits. Det er også her Curdin Perl, kjæresten til Astrid Jacobsen er ifra! Her lå vi på samling ei uke. Her var det 5km med kunstsnø, ute på ett jorde og i konkurranseløypene. Det Sveitsiske laget hadde også samling her, og vi bodde på samme hotell! Skirennet i Davos gikk ikke som ønsket. Det er første gang på ti år at det har blitt arrangert 3mil individuellstart i verdenscupen.
Jeg åpnet sakte og reduserte farten deretter. Dette var ingen god dag og måtte til slutt bryte!


4.desember
Høydesamling

Nå er Tord på høydesamling i Pontresina.En liten landsby i Sveits, ikke langt fra St. Morits. Her er det 4 km kunstsnøløype. Temperaturer på rundt null og varierende skydekke. Laget blir liggende her til torsdag. Drar da videre til Davos for å gå skirenn verdenscup. Hva det blir er fortsatt usikkert, men på planen står det 30km individuellstart. Sånn er livet mens vi venter på snøen! Håper den kommer til oss alle snart. Gard gikk skirenn på Beitostølen i dag, BUL-sprinten, men hadde en tung dag og brøyt etter 10km.


25.-27.nov
WC Kusamo

Den andre WC helgen i sessongen besto av en mini tour. Dette er en øvelse jeg synes er topp. Tourer er variert og utfordrende både fysisk og mentalt. Ikke minst er det herlig med en oppkjøring til årets virkelige tour: TDS. Touren viste fremgang fra Sjusjøen. Formen er snikende bedre slik som den har vist seg å være de siste sessongene. I helgen var jeg fornøyd med klasssisk sprinten og følte jeg gikk fort på søndagens øvelse, tross for at jeg stilte langt ute i rekka. Gikk samen med Daniel Rikardson og gikk tredje fortest (i 10km), før jeg slapp tom for krutt. :O) Neste gang holder det kanskje helt inn. Fint med stigende form og å kjenne at kroppen fungerer.


20.nov
VerdensCup-start på Sjusjøen

I år ble åpningsrennet i WC flyttet til Sjusjøen pga lite snø. På Sjusjøen hadde de fått laget et fint anlegg og løypene var veldig flotte. Tord stilte begge dager, men har for mye trening i kroppen til at det gikk fort på ski. Han endte på en 56.plass og ikke avskrekkende langt bak. Suveren var Johan Olsson som vandt med 30.sek. Søndag gikk Tord 2.etappe for Norges 4.lag og ble gående alene i et vakum, men fikk en fin gjennomkjøring. Det er fortsatt en del å hente på teknikk, og blir nå igjen på Sjusjøen for å finne god-følelsen på ski.


5.nov
Testløp på Sognsvann i dag

Her er resultatlista etter dagens testløp fra Sognsvann til Frognerseteren. Det ble et sterkt felt, men vinnertiden var et stykke bar Eldar Rønnings rekord på 22.32 fra 1.okt i fjor.
1. John Hanssen 23.40
2. Jørgen Aukland 23.57
3. Anders Gløersen 24.14
3. Per Christian ? 24.14
4. Tord 24.24
5. Remi Andersen 24.59
6. Øyvind Gløersen 25.14
7. Gard 25.16
8. Christoffer Callesen 25.17
9. Åsmund Treu 25.51
10. Tobias Dahl Fenre 26.05
11. Marius (Fossum) 27.30
12. Hallvar (Fossum) 28.08


5.nov
Testløp fra Sognsvann

Lørdag 5.november kl 10 møtes vi ved bommen på Sognsvann for å løpe den vanlige Sognsvann - Frognerseter-testen. Ta med en venn, tørr super og en klokke (for å ta din egen tid). Vel møtt !


1.nov
Tord holdt foredrag for sponsorer

I dag holdt Tord et inspirerende foredrag for egne sponsorer. Det ble lagt vekt på variert trening, puls og teknikk. Det ble også tid til spørsmål fra en ivrig gjeng.


29.okt
Nordmarkas 3 høyeste topper på en dag

I dag har Sindre, Mattias og Gard hatt en legendarisk sykkeltur. Turen startet fra Oslo og Sognsvann kl 0900. Målet var å være på de 3 høyeste toppene innefor grensen til Nordmarka. Det vil også si alle toppene over 700m. Turen gikk via Kikut til Oppkuven (704m), så til Ringkolltoppen (701moh) og Svarttjernshøgda (717moh). Turen tok 8t og 30 min hadde 2400 m stigning totalt og det ble forbrent ca 6500kcal. En flott dag ute i slutten av oktober. Alle enige om at noe liknende må gjentas senere.
For mer om turen og bilder se her.


12.okt
Tord kjører rally

Tord har noe å lære av rallybilsjåføren Tommy Rustad. I dag var Tord på Rudskogen for å lære mer om å være "tøff i hue", og kanskje litt hvordan man skal og bør angripe brå svinger. Det ble en fartsfylt dag i en Ferrari F430 spider. Les mer her


11.okt
Ny sponsorbil til Tord

Tord har akkurat fått sin nye sponsorbil, en sølvgrå VW Tiguan, levert av Erik Arnesen Bryn AS.


4.okt
Ny sponsor - Hønefoss Sparebank

Team Gjerdalen har nå inngått en ny sponsoravtale med Hønefoss Sparebank, og er veldig fornøyde med å ha fått en lokal bank med på laget for den kommende sesongen.


28.sept
Samling i Drammen

All-round-laget var samlet i Drammen denne uken for mengdetrening og matching. Tord ble dessverre matforgiftet og dro hjem for å tilbringe tiden på do. Det tok noen dager å bli helt frisk igjen, men nå er Tord for fullt tilbake for å trene.


29.aug
Høydesamling i Seiser Alm

Tord og resten av guttelaget dro tirsdag 23.aug til Dolomittene i Italia og Seiser alm. Her er de sammen med jentelaget på høydesamling. Her er det ok å gå på rulleski, og helt suverent med lange løpeturer. Store fine gress-sletter som innbyr til barefoot løping.


20.aug
Pinåsløpet

Dagen etter samling var det Pinåsløpet på Svarstad. En 6km lang rundløype som startet med 2km bratt motbakke, og en runde ned igjen mot start. Tord ble nr 2 bak Hjelmeset vant eliteklassen. Tord åpnet hardt og stivnet som en sprinter. Nå snart klar for høyden.


19.aug
2-dagers samling på Lillehammer

Gutta møttes til samling på Lillehammer og hadde en god og hard intervall i Hafjell. Ellers bestod samlingen av litt sponsor-arbeid for Norengros.


13.aug
Ringeriksmaraton 2011

Team Gjerdalen stilte med et sterkt lag på årets ringeriksmaraton og håpet på å slå sin til nå beste noterte tid. Gard løp første etappe, deretter de spreke orienteringsløperene Sindre Østhagen og Mattias Karlsson. Njål løp inn til Hønefoss og vekslet med Tord. Etter Etter Tord sin etappe var vi på en 2.plass totalt og 5 sek forran Elexia. Ådne K Bekkestad, Michael B Gjøvaag og Roger Gjøvaag løp de 3 siste etappene. Vi endte på en 3 plass totalt og nr 2 i vår klasse. Det ble ny rekord for Team Gjerdalen med tiden 2.27.40, og aldri har vi vært så nær teten. Gratulerer. Takk for innsatsen. Stafettdagen ble avsluttet med middag og fest på Sundvollen. Vi håper å kunne gjenta denne suksessen også neste år. Resultater finnes her


5.aug
Reisebrev fra Oberhof

Første samling etter sommerferien, og med Trond som sjef, ble lagt til Oberhof, Tyskland, og startet 1. august. Det er her vinterens store mål starter – Tour de Ski. Det ble lagt vekt på langturer og teknikk. I Oberhof har de en skitunell med 20 videokamera slik at trenere kan følge løperene og studere teknikk fra et overvåkningsrom uten å fryse. :-)


8.juli
3000m i Sandefjord

Team Gjerdalen hadde årets første 3000m i Sandefjord. Alle 3 gutta og Ida stilte i sol og flotte forhold. Elisabeth var tidtaker og rundeteller. Tord løp på 9.36, Gard 9.52 og Njål 9.55. Helt akseptable tider å starte sommeren med, tider som skal slås utover i sesongen.


28.juni
Samling Sandane

Etter et forrykende skishow på Akerbrygge Tord nå med resten av landslagene samlet på Sandane. Noe mer nervøs flytur enn vanlig på noen av gutta, ettersom et fly fra Trondheim måtte nødlande pga lynnedslag. Det er med Odd-Bjørn Hjelmeset i spissen som inviterer seniorlagene i langrenn til sine hjemtrakter i Gloppen kommune.
Ellers kan Tord melde om mye bra trening, både mengde og harddøkter. Tord føler seg i bra form om dagen og sommergrunnlaget skal legges. Etter samlingen reiser han ned til familehytten i Sandefjord. Der blir det vanlig sommertrening i velkjent stil med resten av teamet i sommer.


18.juni
Onsdag går Tord sprint på Aker brygge !!!

KOM OG SE !! Tord stiller til sprintrenn på Aker brygge "Aktiv mot Kreft" Onsdag 22.juni. Les mer om rennet her


10.juni
Samling på Sognefjellet

Tord er i dag på vei hjem fra en nesten ukelang samling på Sognefjellet, det er den årlige samlingen på norsk snø med skitesting og mye trening som er unnagjort. På Sognefjellet kan det være utrolig flott om det er sol, men årets samling har vært preget av regnevær. Nesten halvparten av øktene har vært en kliss våt og fuktig økt, som Tord sier på telefon "vi får vri det til noe positivt, det regnet jo da ikke på den andre halvparten, og så fikk jeg testet en del ski, og trent masse,... kroppen føles bra nå!". Tord er nå på vei til Oslo, men stopper i Hønefoss for å stoffe båt og gjøre den klar for sommerferie.


31.mai
BDO-Mila på Fossum

Grunnet litt sykdom var Tord den eneste av teamgjerdalen som kunne løpe på fossum i dag. Etter løpet kunne vi også stille spørsmålet om Tord også var helt frisk, men han smilte og sa at det er ikke nå jeg skal være i toppform. Løpet ble vunnet av en ung løper fra Vidar sportsklubb, Simen Østensen ble nr 2 og Kristan Rennemo ble nr 4.


24.mai
Straks ferdig i praksis.

Tord er straks ferdig med utplassering allmennpraksis i Byremo. "Det har vært noen lærerike uker her, og mye å gjøre!". Tirsdag avsluttes oppholdet med at jeg skal løpe BDO-mila i Mandal Tirsdag ettermiddag.
Fossum skal arrangere BDO-mila den 31. mai, Da stiller selvfølgelig vi opp!
Det er og planer om et testløp: Sognsvann - Frognerseteren midt i juni.


16.mai
Pink Floyd - The Wall konsert i London

Da vi ikke fikk billetter til Roger Waters konsert The Wall i Oslo, så bestemte hele familien Gjerdalen seg for å ta en felles London tur får å se Pink Floyd sitt show fra 1979. Med oss på turen ble kjærester, 2 stk Sjulstad-brødre og Ole Andre. En flott tur, og en fantastisk konsert.


12.mai
Ny trener

I dag ble det kjent at det er Trond Nystad som overtar jobben til Morten Aa Djupvik som norsk landslagstrener. Tord er fornøyd med at valget havnet på Nystad, og gleder seg til å bli bedre kjent med den nye sjefen. Tord er veldig fornøyd med Nystads bror som er en del av smøreteamet til landslaget, og håper at med 2 stk Nystad på laget blir det dobbel fart..
Man kan lese mer om Trond Nystad på langrenn.com


10.mai
Årets første samling

Første samling er unnagjort. Fuertventura! Olympiatoppen inviterte med alle vinter-kondisjonsutøvere på felles samlin. Det var varmt og godt der nede. Veldig tørt og livløst, men fint å trene. Til og med bra å gå ruleski sålenge vi fikk lov til det. Fikk til og med Politi-eskorte med blålys tilbake til hotellet den tredje rulleskituren! Ellers fikk vi trent bra.
Gleder meg til å komme tilbake til oslo å trene vanlig sommertrening


1.mai
Skarverennet

Lørdag var det sesongavslutning på Geilo. I strålende solskinn ble Skarverennet arrangert som jaktstart for første gang. Jentene ble jaktet på og fikk 13 min forsprang. Alle gutta i team Gjerdalen stilte til start. Tord hadde ikke helt dagen og gikk inn til en ca 600.plass. Gard gikk alt han hadde men valgte dårlige ski da det var mye stein i løypa. Endte på en 60.plass. Njål gikk en fin tur, men brøyt konkurransen. Festen på kveldern derimot, ledet vi hele kvelden ;-)


29.apr
Klare for Skarven

Det meldes om lite snø i fjellet og tros sommertilstander i Oslo, der den eldre garde av Team Gjerdalen allerde har testet temperaturen på badevannet og en nøttebrun Knerten som nyter lesedagene på terassen for å bli enda brunere føles det litt rart å reise til fjells for å gå på ski. Siste oppdatering er at Njål tilbrakte påsken i syden, Tord har vært på en snar ferie i Barcelona med kjæresten og Gard er i pappaperm og storkoser seg. Alle i suveren form for en god sesongavslutning.


13.apr
Tord vant på Lygna, er trenerløs og bor i Byremo

Tord er for tiden i Byremo i Aust-Agder der han har praksis i allmennmedisin som en del av 10.semester i medisin-studiet. Han trives og lærer mye, men føler det nok er litt langt unna kjæresten i Oslo. Den 2.apr deltok han i Hadelandsmesterskapet på Lygna, det endte med spurt mot Jens Bjertnes og bronsegutten vant. Det ble og klart denne uken at Morten Aa Djupvik slutter som trener på det norske elitelaget for herrer. Det er forløpig uklart om hvem som overtar etter Morten.


18.mars
Verdenscup-avslutning

Sesongen 2010/2011 har vært ett bra år for Tord. Han har holdt seg bra frisk hele sesongen, og det blei toppet med gull og bronse under VM, men nå kom sår hals og tørrhoste. Det ble desverre ingen start i finalen i verdenscupen.


12.mars
Tord nr 17 i Lahti

Tord gikk i dag 20 km duathlon i finske Lahti. Det ble en spennende duatlon der det ble gått hard fra start. 3 mann gikk tidlig i klassiskdelen i brudd for å sprenge feltet. Tord ble litt sperret inne i sterten og havnet langt bak i feltet, men gikk fort fra ca 3-12km og var helt med i teten. Han hadde desverre brent for mye krutt da teten satte inn noen skikkelige rykk de siste rundene. Det endte med en brukbar 17.plass.


10.mars
Melding fra mamma Gjerdalen

Hei alle TeamGjerdalen venner. Vi vil gjerne takke for at dere delte en strålende dag med oss. Det var helt uforglemmelig.
Som venner av gutta, er nok et kriterie å være susete... Da vi pakket campen fant vi mye rart. Savner du noe?
beige/sort mønstrete strikka lue. off-white/mocca Bavac lue. korn-blå hette til en Fristad jakke. sorte hansker Hestra. sorte/hvite skihansker Craft. sorte fleece hansker Nordheim. 1 hvit skinn hanske m/fargestriper. 1 sort hanske level Nano. 1 sort vindvott. strikka vanter mørkegrå Tinsulate mann. strikka vanter lysgrå. strikka votter mørk lilla. Skiforreninglue og craft hummerhansker. 3 forskjellige termoser. 1 oas.kopp. 2 lokk til termos. froskegrønt drikkebeger. Statoilkopp. gul gummipakning (til stormkjøkken kanskje).
Ta kontakt. Alt ligger samlet i Oslo.


6.mars
VM-bronse til Tord

Denstore manndomsprøven, 5-mil i Kollen, var dagens VM øvelse. En dag som skulle vise seg å bli en heidundranes opplevelse, hvor Tord skrev seg inn i skihistorien. Camp Team Gjerdalen var fylt til randen av Tord-supportere og yret av liv. 6 runder, og mange bakker senere hørte vi på radioen at Tord tok en velfortjent bronse. I dag var Tord helt RÅ. Petter Northug vant oppskriftsmessig, og Sjur Rothe gikk inn til en imponerende 4.plass. Sterk laginnsats av gutta.


4.mars
Tord er VERDENSMESTER

I dag var det duket for herrenes stafett. Det utviklet seg til å bli en veldig spennende triller. Sundby måtte slippe teten med noen meter på første etappe, men Eldar gjorde en solid jobb og sendte Tord ut på 3.etappe i tet med Sødergren. Tord gikk en bra etappe, men feltet bak tok duoen igjen ganske snart. Tord tok seg skikkelig ut og sendte Northug ut i en perfekt possisjon. Petter lekte seg til slutt til seier, og det ble en folkefest av dimensjoner. Etterpå ventet gulljakker, visitt hos kongen (hvor Tord ga bort sine pilotbriller), medaljesermoni på Universitetsplassen med over 100 000 tilskuere. Team Gjerdalen gratulerer de 4 gullguttene.


3.mars
Tord går VM-stafetten

I dag ble det offentliggjort at Tord er tatt ut til å gå den 3. etappen for Norge under fredagens herrestafett i ski VM. Tord ble valgt fordi han har mer rutine og mesterskapserfaring enn Sjur Røthe. Tord sa på pressekonferansen i dag at han er glad valget endte med han, og er ydmyk ovenfor tilliten. Han vet at det er flere som kunne gått en bra etappe, men mener han også kan gå en forrykende bra etappe, og skal gjøre en god innsats for laget.
Tord i Aftenposten
..og i Dagbladet


3.mars
Camp Team Gjerdalen synes bak Pål Gunnar i dagens Aftenposten

Se bildene her


1.mars
En samling VM-bilder av Tord

..oppdateres.
Dette er en side med masse bilder av Tord under Ski-VM i Oslo.
- klikk her


27.feb
Sterkt løp av Tord

I dag gikk Tord sin første distanse under VM i Oslo, 30km duathlon. "At dette er en folkefest - er sikkert, og det kommer og til å bli en syre-fest også" uttalte Tord på forhånd. Og det ble gått hard de 2 først e rundene opp Styggdalen til Frognerseteren. Tord gikk veldig pent klassisk i dag og hang lett med tetfeltet. Lå bak i feltet og kontrollerte. Ut av stadion på siste-runden satte Tord inn et lite rykk som tok han helt i tet, det ble besvart med en kjemperespons av publikum. Det var mange i feltet som hadde mye krutt på sisterunden, og det ble en kamp om plassene. Tord kom ikke helt frem i spurten og endte på en flott 17.plass.
Her finner du 3-mila på nett-tv (starter etter 1:55:00 av sendingen)


23.feb
VM i Kollen er i gang

Mandag 21.feb ble det åpnet for å sette opp telt i Kollen. Team Gjerdalen var på plass for å sikre seg plassen øverst i Styggdalen. Det ble mange timer med graving og plannering, kalde og våte føtter. Men nå er Camp Team Gjerdalen oppe og går. Vi har plass til flere telt og tribuneplass til mange. Som leser av www.teamgjerdalen.com er du herved invitert til å være med oss til å heie Tord og resten av skiløperene opp Kollens hardeste bakke!
For flere bilder og kart av campen - klikk her


19.feb
Gard vant Grenaderen for 4.år på rad

Tidlig i dag morges stod Gard på startstreken i Hakadal, klar for 9 mil i Nordmarka under årets Grenader. Et løp som utviklet seg helt etter boka: 8-10 mann løs i en gruppe fra start - folk falt etterhvert av etter Løvlia - og så kom rykket på Sollihøgda. Gard var sterk i dag, og hadde nesten full kontroll. 2.plass gikk til Lars Petter Stormo og 3.plass ble inntatt av Lars Eftang. Dagens fakta: 5816kcal, tid: 4:51:38, 87,8km, maksfart 51,7km/t. For å se flere detaljer fra løpet - se linken under (obs: se spilleren). Tord hadde en litt tung dag på jobben i dag. WC klassisk 15km på Konnerud endte med en 47.plass.
Se puls, hastighet, høyde og kart fra Gards Grenader-løp i dag
også omtalt på langrenn.com (med resultater)


17.feb
VM forberedelser

I dag har Tord, Njål, Gard og et par gode skivenner funnet formen i VM løypene i Oslo...intervall alla julaften style. Det ble fart, og selvfølgelig mange MOTBAKKER på selvsikla ski. Fokuset til Team Gjerdalen er selvfølgelig nå VM Oslo, men først skal Tord få brukt litt energi i WC Drammen til lørdag. Gard derimot skal tømme kreftene i årets virkelige manndomsprøve: Grenaderen på 9 mil. Gard er omtalt både på langrenn.com
x2
og DNaktiv


16.feb
Njål og Gard trenere for Fossum

Både tirsdag og onsdag denne uka har Njål og Gard hatt teknikkkurs for ulike bedrifter gjennom Fossum. Tirsdag var det Handelsbankens spreke finans-gutter som fikk finpusset formen før Birken, onsdag var det Bonaventura sin sosiale gjeng som stod for tur. Det ble filmet og tipset om klassisk teknikk. Og de ivrige deltakerene har nå 2 uker på å trene på teknikken før vi skal ha en ny runde.


14.feb
Njål gikk norgescup på Beito

Tirsdag dro Njål til Beitostølen på precamp før NC. Trente i nydelig vær med Joachim, og forberedte seg til fredagens sprint. Njål gjorde sesongens så langt beste renn og endte med en 40.plass, og snek seg dermed så vidt forran Pølsen. Njål var ca 2 sekunder fra å gå videre. Njål startet også på lørdag, men det ble en tung dag.


12.feb
Tord hjem fra høyden

Tord har nå vært hjemme fra høyden i noen dager. Han hadde et glimrende opphold i Seiser Alm med sol og perfekte forhold. Der ble det langturer på 2000 moh, mens intervallene ble kjørt i VM løypene (2013) i Val de Fiemme som ikke ligger fult så høyt. I begynnelen av oppholdet følte Tord at han fikk igjen overskuddet som har vært fraværende etter TDS.
Tord valgte dra hjem noen dager før resten av landslaget, siden det ser ut som han trenger noen flere dager i lavlandet før overskuddet kommer.


31.jan
Teknikktrenerere på Fossum

Mandag var Gard og Njål teknikktrenere for unge lovende 13 og 14 åringer i Fossum! Med nydelig føre og et stappfullt anlegg med sprek ungdom fant vi en liten bakke for våre 10 unge aspiranter. Alle hadde overraskende høyt nivå teknisk og vi måtte frem med filmkamera for å finne frem småfeilene. Virker som de fleste hadde godt utbytte og vi ønsker lykke til videre i sesongen.


31.jan
Tord på VM-laget

Stjerna på TeamGjerdalen, Tord er ikke uventet tatt ut til VM i Holmenkollen 2011. Han har vært solid i hele år og uttak om hvilke distanser han får gå blir spennende. Tord dro derfor rett til høyden etter NM for å lade opp med resten av laget. Vi ønsker han et godt opphold og at han nyter skiføret der oppe.


30.jan
NM stafett

NM stafett er alltid et høydepunkt. I mange år har Team Gjerdalen stilt med brødrelag i stafetten, men i år var gutta delt på to lag. Tord gikk 2.etappe på Fossums 1.lag. Han gikk sammen med Utistog og Østensen. Gard gikk 1.etappe og Njål gikk 3.etappe for Fossums 2.lag, med Åsmund. 1.laget gikk inn til en bra 7 plass, og 2.laget endte på 31.plass. For fler resultater


29.jan
Duathlon i NM

Tord stilte som tittelforsvarer på 30km duathlon i NM og hadde start nr 1. Han fikk en hard 15km klassisk der Eldar og Martin gikk styggfort fra start. Skøyteetappen gikk han sammen med Arne Post og Simen, og kontrollerte inn til en akseptabel bronsemedalje. Gard stilte og på dagens duathlon og hadde sin beste distanse denne dagen. Ned stigning hele løpet igjennom gikk han seg inn til en 53.plass (selv med fall). Nå blir det oppladning til morgendagens stafett.


28.jan
Sprint friteknikk

I dag var det duket for NM sprint. Gard og Njål stilte til start i en nysaltet løype på 1750m. Det ble en artig opplevelse med masse publikum. Gutta plasserte seg rett etter hverandre på resultatlista, langløperen snek seg så vidt forran sprinteren. De ble nr 64 og 65 og gikk ikke vidree til finaler.


27.jan
NM Steinkjer 2011: 15 km klassisk.

I dag var det første distanse i NM steinkjer. Distansen var 15 km klassisk og i velkjent trøndelagsvær med regn og vind ble det tungt sugeføre. Så den omtalte lette løypa ble tyngre enn antatt. Hele teamet sto til start og presterte på det jevnte. Gard hadde en god dag med 80. plass, mens Njål noe under pari på 112. plass. Stjerna på laget ,Tord gikk inn til en bra 5. plass. Noe lenger bak de beste enn han hadde håpet, men ett godt gjennomført renn. Tord stiller på lørdagen for å forsvare tittelen.


23.jan
Tord inn som 6.reserve

Tord fikk gå klassisksprint i Otepaa som Norges 6.reserve. Gjorde en bra sprint, og forsøkte å stake hele løypa. Endte på en 52.plass, 12 sek bak Hattestad som vant prologen. Nå er Tord snart på vei hjem og klar for neste ukes dyst i NM i Steinkjær.


22.jan
WC Estland

Tord gikk sitt første skirenn etter Touren og 15 km klassisk sto på programmet. I harde løyper, kaldt føre og høye forventninger fikk gutta kjørt seg. Martin JS hadde en hard åpning, men fikk det etterhvert. Da sto Eldar Rænning frem og med en nydelig avslutning vant han hele rennet. En etterlengtet seier for det norske laget. For Tord sin del ble det et bra løp etter Touren og gikk inn til en 22. plass 1.22 bak vinneren. Et bra løp uttaler Tord som skal gå sprint i morgen.


22.jan
KM sprint og Finansavisrennet

I Oslo har resten av Teamet vært i dyst. KM sprint i Oslo ble arrangert i VM løypene der Njål var til start. Han fikk en opptur og gikk videre til finalene. Var med å kjempet i feltet, men kom til kort og endte til slutt på 30.plass. Lørdagen sto Finansavisløpet for tur. Et ca 25 km langt turrenn på hjemmebane. Forholdene var utmerkede og nydelig preparerte løyper ble det en hard konkurranse. Mange kjente og kjære navn på start. Gard hadde ikke helt dagen, men gikk inn til en respektabel 9. plass. Njål føler formen er stigende og kom et litt etter på en 19.plass. Godt fornøyde med helgen og klare for NM neste helg.


9.jan
Slalom-bakken i Tour de Ski

I dag gikk siste etappe i årets TdS, Tord startet som nr 18, og gikk en fin etappe, begynte hardt og gikk nesten så fort som Northug til bunn av slalom-bakken. Han gikk i mål som nr 16, og hadde dermed klartret noen plasser på dagens etappe. 13.beste etappetid på Tord og ca 1 min bak raskeste Bauer. Cologna vant og Northug fikk en god 2.plass.


8.jan
Skandinavisk Cup i Torsby og nest siste etappe i TdS

Dagen startet tidlig for Team Gjerdalen. Gard med støtteapparat dro tur retur Torsby for å gå 15km klassisk i Skandinavisk cup. Et bra renn og Gard viser at formen er stigende. Tord gikk 20km klassisk fellesstart i Val di Fiemme litt senere på dagen. Tord gjorde en fremragende innsats og gikk sammen med tetfeltet i en hard løype. Endte til slutt på en 14.plass. Tord føler at formen er i anmarsj og gleder seg til morgendagen.


6.jan
Langløp i skøyting

I dag ble det gått jaktstart i Tour De Ski. Rennet var som et turenn på 35 km med jaktstart mellom Cortina og Toblach. Tord startet et stykke bak og fikk en litt tung start på rennet. Utover løpet gikk det lettere og han havnet i en pulje på 10 mann på slutten som han spurtslo. Han endte da på 19. plass i sammendraget ca 5 min bak. "Jeg er veldig godt fornøyd med spurten og slutten av løpet. Det er et stykke bak, men beina kjennes gode". I morgen er det hviledag før det braker løs med 20 km klassisk fellestart på lørdag. Vi gleder oss.


5.jan
5.etappe og sprint i TdS

Etter en velfortjent hviledag i går var det i dag duket for en skøytesprint i Toblach. Tord gikk en flott prolog og endte på 15.plass. I kvartfinalen kom Tord desverre sist ut fra start, men som vanlig med en bra avslutning ble han ble nr 3 i sitt heat. Dette ga ham og en 15.plass totalt. Simen Østensen ble nr 5.


3.des
4.etappe og duathlon

Halveis i TdS var det duket for en 10+10km duathlon. I en kort runde på 2,5 km og med innlagte spurtpriser underveis ble det tett mellom løperene og mye knuffing. I følge Tord var han heldig som "bare" brakk 1 stav i dag. Tord lå lenge på en 18-30.plass under dagens renn, men etter en forrykende sisterunde ente han på en flott 9.plass, og ble med det beste nordmann. Følgende kommentar hadde Tord etter løpet: "Foreløpig har jeg bare en kanon, og det er vanskelig å vite når jeg skal fyre av den". :-)


2.jan
Klassisk sprint i TdS

Tord gikk bra på dagens klassiske sprint i TdS, han var litt uheldig med tiden i den 1200m lange prologen og gikk ikke videre til finale heatene. Tord var ca 0,4 sek fra å gå videre og endte på en 34.plass. Klubbkamerat i Fossum, Simen Østensen gikk imidlertid en meget bra sprint og endte på en 4.plass.


1.jan
Tord med uflaks

Dagens etappe i TdS var 15 km klassisk, handicapstart. Tord hadde en veldig bra start og han hang godt med i starten, men på vei ut på 4 runden løsnet bindingen og skia fra foten, og Tord fikk en ufrivillig stopp. Han fikk raskt en ny ski, og tapte ikke så mye på "skibytte", men det var akkurat på dette tidspunktet teten satte inn rykket, og det ble tungt å gå seg opp igjen. Tord følte ellers at han hadde en bra dag på jobben, og at han er i form. Nå ligger Tord på en 30.plass sammenlagt, 48 sek bak Super-Dario som leder.


31.des
Knallåpning av Tord i Tour de Ski

Tord hadde en strålende åpning på årets utgave av TdS. På prologuen ble han nr 12, og var 11.7 sek bak Marcus Hellner. Petukhov ble nr 2, Petter nr 3 og Legkov nr 4. Tord starter 27 sek etter Hellner på morgendagens etappe. Vi ønsker han lykke til !


31.des
Program for Tour de Ski

I dag starter årets utgave av Tour de Ski og her er årets program (for Tord):
31.des 3,75km Friteknikk Prologue Oberhof (Tyrkland) kl 1500
1.jan 15km Klassisk Handicap-stert Oberhof (Tyskland) kl 1245
2.jan 1,2km Klassisk Sprint Oberstdorf (Tyskland) kl 1245 og 1445
3.jan 20km Pursuit Fellesstart Oberstdorf (Tyskland) kl 1230
5.jan 1,2km Friteknikk Sprint Toblach (Italia) kl 1415
6.jan 35km Friteknikk Handicapstart Cortina-Toblach (Italia) kl 1130
8.jan 20km Klassisk Fellesstart Val de Fiemme (Italia) kl 1230
9.jan 9km Friteknikk Handicapstart Val de Fiemme (Italia) kl 1420
Her finner du mer info om TdS


2010
For eldre artikler se

Arkivartikler fra 2010