31.des
Knallåpning av Tord i Tour de Ski

Tord hadde en strålende åpning på årets utgave av TdS. På prologuen ble han nr 12, og var 11.7 sek bak Marcus Hellner. Petukhov ble nr 2, Petter nr 3 og Legkov nr 4. Tord starter 27 sek etter Hellner på morgendagens etappe. Vi ønsker han lykke til !


31.des
Program for Tour de Ski

I dag starter årets utgave av Tour de Ski og her er årets program (for Tord):
31.des 3,75km Friteknikk Prologue Oberhof (Tyrkland) kl 1500
1.jan 15km Klassisk Handicap-stert Oberhof (Tyskland) kl 1245
2.jan 1,2km Klassisk Sprint Oberstdorf (Tyskland) kl 1245 og 1445
3.jan 20km Pursuit Fellesstart Oberstdorf (Tyskland) kl 1230
5.jan 1,2km Friteknikk Sprint Toblach (Italia) kl 1415
6.jan 35km Friteknikk Handicapstart Cortina-Toblach (Italia) kl 1130
8.jan 20km Klassisk Fellesstart Val de Fiemme (Italia) kl 1230
9.jan 9km Friteknikk Handicapstart Val de Fiemme (Italia) kl 1420
Her finner du mer info om TdS


30.des
Ringkollstafetten

I år stilte Njål og Gard for Fossum under Ringkollstafetten, med på laget var og Åsmund Treu. Det var 3 etapper av 6km, og de to siste var skøyting. Gard gikk første, det ble åpnet hardt, og elstemann fikk smake skikkelig på tempoet, andrerunden ble ganske hard. Åsmund gikk en bra etappe og fikk oss opp i ryggen på Jevnaker. Njål vekslet i rygg på Henrik Olimb og hang med hele etappen, men fikk det litt tungt da Henrik satte inn en langspurt. Vi endte på .. plass, i stafetten som ble vunnet av Ringkollen. Resultater finnes her


26.des
Åsenrennet

2.juledag arrangeres det tradisjonelle Åsenrennet på Nannestad. I år som i fjor deltok alle brødrene Gjerdalen, og i år som i fjor vant Tord hele rennet. Det var 60 deltakere i menn senior, og Simen, Kurland og Alsgaard deltok, og havnet i den rekkefølgen bak suverene Tord. Gard ble nr 14 og Njål nr 28, godt fornøyde med egen innsats. Tord fortalte at det er akkurat ett år siden han sist var på et skirenn med så mye barn, da også i Åsenrennet, og at det er utrolig morsomt å bli heiet frem av så mange aktive barn. Han legger heller ikke skjul på at det er gøy å vinne, og at han gleder seg ovar at det løsner litt nå før TdS.


24.des
Julaften-intervall og langtur

Team Gjerdalen har som tradisjon å gå en knallhard intervall på formiddagen på julaften. Vanligvis en sprintinspirert økt på Ringkollen der målet er at flest mulig skal være likest over mållinja. I år ble intervallen flyttet tio l lille julaften og den ble i Oslo. I tillegg til Njål og Gard var Jens Bjertnes og 3 stk Sjulstad med. Mest imponerte Joachim og Jens.
Julaften startet Gutta tidlig fra Frognerseteren med ett mål, 3 timers langtur i Nordmarka. Målet ble Damtjern etter å ha sikret retur transport i bil av teamets elste medlem. En litt kald men fantastisk fin tur. Bilturen tilbake hadde litt fler ærened enn farmor var klar over.. :-)


20.des
Stafett i La Clusaz

Etter lørdagens strålende 3-mil, fikk Tord tillit til 3.etappe på Norges 1.lag. Tord følte seg litt tung i kroppen, men gikk en bra etappe tidsmessig. Norge lå litt i et vakum bak Sveits og Russland, og Tord hadde en tung jobb, som han mestret bra. Mandag ble det klart at Tord er tatt ut i troppen som skal gå Tour de Ski for Norge.
I Savalen ble sondagens klassiske skirenn avlyst grunnet kulde. Det var -26 grader i løypa.


18.des
Strålende taktikk og løp av Tord i La Clusaz

Tord gikk inn til en meget imponerende 8.plass i dagens verdenscuprenn i franske La Clusaz. Og enda mer imponerende var taktikken. De første 10-15 km lå han ganske anonymt plassert i feltet og sparte krefter. Mor slutten var han helt med å prege løpet. Ca 1,5 km før mål var han helt i tet. Løpet ble vunnet av Vylegzhanin som spurtslo Petter Northug


17.des
Scandinavisk cup Savalen

Resten av Team Gjerdalen er i helgen på Savalen og deltar i Scandinavisk cup og norgescup. I dag var det sprint skøyting, og Njål og Gard klarte ikke kvalifisere seg til finale heat. Njål var nærmest og slo Gard med hele 7 sek.


12.des
Fartsfylt Juleshow på Sunvolden

Det er etterhvert blitt en tradisjon for Team Gjerdalen å få gleden av å overvære Sundvolden Hotels årlige juleshow. Også i år var det et flott show med sprellemannen Jan Erik Larsen. Etterfulgt var det en fantastisk middag med alt man måtte ønske seg fra julemat til sushi.
Tord har vært på skirenn i Davos i helga. Han fikk ikke gå, men hjalp de andre gutta med å teste ski før start. Han skal gå 30km skate fellesstart i La Clusaz neste helg og gleder seg til det.


11.des
Lierrennet

Lørdag begynte dagen med lokalt skirenn på Eiksmarka i Lier. Det var et helt fult renn med 500 deltakere. Med mildvær natt til skirennet og kuldegrader ble det raskt føre. Satset på tørrvoks og VR60 med hell. Gard føler at formen er på vei. Han endte på 3. plass, 1.18 bak Stein Vidar Thun. Njål endte på 9.plass.


4.des
Stjernespekket Norgescup

Før avreise til Davos/La Cluza la tord inn en hardøkt kombinert med norgescup, 3-min skøyting individuellstart i Meråker ble løsningen. Grunnet snømangel ble det 8 runder av 3,3km. Litt folksomt og koselig i løypa (på det tetteste var det ca 5 sek løype pr løper) uten at det la en demper på arrangementet. Tord endte til slutt på 8. plass i løpet som Petter Northug Jr vant og der halve landslaget og Sødergren stilte til start


1.des
Skiføre i Oslo

Nå er det skikkelsig skiføre i Oslo. Bare man vet hvor man skal starte skituren fra, så er det mer enn nok snø for steinski i Oslo-området. Vi har selv testet forholdene fra Movann, Sognsvann, Frognerseteren, Solemskogen, Solihøgda, Sørkedalen og Ringkollen. Best er forholdene hjemme på Ringkollen, hvor det er nærmest perfekte forhold.


28.nov
Kampen mot kulda på Gålå

Lørdagens sprint på Gålå valgte vi å stå over da vi syntes det var alt for kaldt. Imidlertid stilte Njål og Gard på det som ble 4 runder av 2,5km i 15 kuldegrader. Gutta endte på 40 og 42.plass ca 3.40 bak Oddbjørn Hjelmeset som vant. Gutta føler at det forstsatt er et stykke igjen til toppformen er inne, men det er jo og tidlig på sesongen.


21.nov
Verdenscup-åpning i Gällivare

Mandag ble Tord tatt ut i troppen som skulle gå VC åpningen i Gällivare. Har var det øvelsene 15km fri og stafett, 2 øvelser som passer Tord veldig bra. På 15 km skøyting følte Tord at det fungerte bra, og bedre enn forrige helg, men han er enda ikke i toppform og det er etter planen. Toppformene skal være der under TdS, NM og VM. Søndag gikk Tord 1. etappe på Norges 2.lag, men var uheldig og falt midt i 2.runden på sin etappe. Gikk allikevel brukbart og velslet 23 sek etter tet. Nå skal Tord hjem til Norge for å trene på å holde seg på beina.


14.nov
Sesongåpning på Beitostølen

I helgen gikk startskuddet for årets skisesong. Hele Team Gjerdalen stilte til start på fredagens 15 km friteknikk. Tord gjorde en god jobb og endte på en god 14. plass, i et renn der vi nordmenn må se oss grundig slått av et sertkt russisk lag. Njål og Gard fikk en bra gjennomkjøring i sesongdebuten, men mangler en del trening på snø. på søndagens 15km klassisk var det bare Tord som stilte, og endte til slutt på en 24.plass. "I dag hadde jeg en litt tung dag under skirennet, men det var god trening. Og det er jo godt å være i gang - det er jo dette vi har gledet oss til hele sommeren." sier Tord.


6.nov
Beito neste

Lite snø på gålå førte til avlysning av samlinga der og vi reiser heller tidligere til Beito. Det ryktes om 5km løyper der og gode forhold å trene på. En uke til skirenna starter så, drar dit i dag

Tord


6.nov
Gard og Njål på Sjusjøen

For tiden er Njål i utplassering på Lillehammer, og kan skryte av østlandets lengste skiløyper - med hele 4 km kunstsnø er det fine forhold for å teste skiene på Sjusjøen. Dette var ikke så lite fristende for storebror, så han pakket luftmadrassen og tok en liten samling i Njåls lille Sykehus-krypin. Flere flotte skiturerr i upåklagelig vær, og en god første intervall på ski hjelper på selvtillitten før neste helgs sesongåpning.


30.okt
Høyden

Høydeoppholdet er over og jeg er godt fornøyd med all treninga jeg har fått gjennomført. Fikk aklimatisert meg bra og gjorde noen gode tester på slutten. Nå er det hjem på leiting etter snø.

Tord


16.okt
Landslagssamling i Val Senales

På tirsdag forflyttet jeg meg fra Livigno til Val Senales, ett par timers kjøring over Stelvio-passet. På vei opp dalen hoppet jeg av og gikk intervall, 6x6min teskel. Her i Val Senales er det mulig å gå på ski på breen på snaue 3000m, og det gjør vi hver førsteøkt. Andreøkt er løping eller rulleski her nede (2000m) i dalen. Nå i dag har det snødd så det blir nok nysnø og fine forhold til uka som kommer.


6.okt
Tord tjuvstarter høydeopphold

Tord og Elisabeth drar til Livigno. Der tjuvstarter Tord på høydeoppholdet sammen med Elisabeth. Tord reiser så videre til Val Senales der han møter resten av gutta på laget. En liten ferie i Italia passer bra nå på høsten.


1.okt
Landslagssamling i Oslo med testløp

Denne uken har allround-laget med Tord vært på samling i Oslo, den startet med brann på Toppidrettsenteret. Ellers kan de melde om mye bra trening i flott høstvær. Alle gutta føler seg i bra slag, og det gjelder ikke minst Tord. Samlingen ble avsluttet med vårt vanlige testløp fra Sognsvann til Frognerseteren. Og denne gangen gikk det styggfort. Eldar slo den tidligere løyperekorden med hele 30 SEKUNDER. Både Tord og Gard følte og at løpet gikk bra, og er i rute.
Eldar Rønning 22:32
Odd-Bjørn Hjelmeset 22:52
Kristian Tettli Rennemo 23:02
Petter Eliassen 23:14
Martin Johnsrud Sundby 23:21
Petter Northug 23:25
Per Kristian Nygaard 23:30
Tord Asle Gjerdalen 23:49
Gard Fillip Gjerdalen 25:10


26.sept
Team Gjerdalen bytter til Fossum IF

Team Gjerdalen har nå akkurat bestemt seg for å bytte klubb til FIF. Dette har flere årsaker, men mest av alt så ønsker Fossum IF å satse på toppidrett. Det er og praktisk å være med i en Oslo-nær klubb, da vi alle 3 for tiden bor i Oslo. Men forstsatt vil Ringerike være hjemme. Vi vil benytte anledningen til å takke for mange fine år i IL Holeværingen. FIF


13. sept
Rulleskitest Ringkollen opp

Tord og Gard stilte på startsstreken av årets rulleski-del av Ringkollrullen. Testen går fra Vesterntangen forbi Klekken og opp til parkeringen på Ringkollen ved kapellet. En fin trassé med masse motbakker! Gutta endte på 4. og 5. plass, bak Frode, Lars og Børre. Tord brukte 36:30, mens Gard kom i mål på 37:45. Njål er for tiden på utplassering på Lillehammer, og melder om gode treningsforhold. For flere restulater, se her


26.aug
Sognsvann-Frognerseteren

8 gutter løp testen i regnvær. Om det var regn da vi løp eller ikke er jeg ikke sikker på, men det var ihvertfall på en regnværsdag, og bare 13 grader i lufta. I vannet vet vi ikke for det var ingen som ville ta en dukkert;-) Resultatlista blei: Tord 23.59
Kjell Christian 24.12
Erling 24.39
Gard 24.58
Henrik 25.15
Njål 26.02
Christian 30.43
Blodgiver Einar 37.26
Veldig mange av gutta var godt fornøyde med tidene denne gangen


21.aug
Oda og Gard er blitt foreldre.

Midt på dagen i dag kom en liten jente på 2,8kg til verden. Hun er 46 cm lang og skal hete Eir. Alt er bra med mor og barn. Hele Team Gjerdalen har vært på besøk og innviet det nye team-medlemmet.


14.aug
Ringeriksmaraton 2010

Også i år stilte Team Gjerdalen med staffetlag i årets utgave av Ringeriksmaraton. Laget bestod av Gard, Vegard Klem Hafnor, Njål, Tord, Kjetil Gjerdalen, Martin Sulland, Joachim Sjulstad og Lars Hagelsten Vik og i den rekkefølgen løp de. Vi endte til slutt på 2.plass i showklassen med tiden 2:37:46. Greit fornøyde med insatsen i det fine været.


24.juli
Skitrening om sommeren

Se denne filmen:
YouTube


22.juli
Blink-festival i Sandnes

Motbakkeløp på torsdag: Ble fraktet fra Sandnes til Lysebotn (innest i Lysefjorden) med yaught. 27 hårnålssvinger, 1km lang tunell uten lys, ca 600 høydemeter på 6 km nesten opp til Kjerrag. En kjempebra treningsøkt, men endte kanskje sist. Fredag var det tradisjonelle distanseløpet midt i Sandnes sentrum. 23 runder av 600m FLATT. Endte med massespurt og en 12. plass


8.Juli
"mamma-Gjerdalen-barene"


1pl kokesjokolade 70%
5dl Go`dag frukt
1dl walnøtter
1dl makadaminøtter
2dl tørka frukt
-Alt dette knuses i hurtigmixseren hver for seg og helles i kjøkkenmaskinbollen.

1dl sesamfrø
1dl linfrø
1dl hvetekim
1 stor sleiv honning (1-2dl)
2 godt modne bananer
2 vaniljeyoughert
2 egg
-Ha i resten og rør alt sammen til en klissete masse.

ps. Her kan alt byttes, nøtter og youghert alt ettter smak og behag.

Hell massen i en bakepapirkledd langpanne og settes i ovnen 70-80 gr. Med vifte. Sett ovnsdøra litt på gløtt så fuktighet kommer ut. 1-2 timer til overflaten føles tørr. Ta ut og snu massen over på et nytt bakepapir. Inn i ovnen igjen ca. 1-2 timer til bunnen også er tørr. Deigen skal være myk så kjenn ofte på den under tørking/steking. Avkjøl.

Kjevle ut en marsipanpølse til hver side. Del opp og pakk inn i plastfolie.
Velbekomme.
Se Stayer


17.juni
Testløp Sognsvann - Frognerseteren

Veldig jevnt løp i dag med en nykommer som vinner.
1. Sindre 24:43
2. Eirik 25:02
3. Erik 25:21
4. Henrik 25:25
5. Gard 25:47
6. Fobben 29:59
Retest om ca to uker.


7.juni
Sognefjellet 2010

Skisamling på sognefjellet i knall sol og gode skiforhold. selvom det var litesnø på fjellet nå så klarte de å få til en 5km med gode spor morra og kveld. Det var ikke alle dagene med like fint vær... første dagenpå samling skulle vi gå en fjelltur med klatring og god utsikt, med tåke og lett snøfall ble det lite høydeskrekk å kjenne på. (så jo ikke forskjell på hvor snøen slutta og tåka begynnte). totalt sett har det værten veldig bra samling.


27.mai
Slevikmila

Gard debuterte som orienteringsløper i dag. Det gjorde han i det tradisjonsrike løpet Slevikmila i Fredrikstad som ble arrangert for 25.gang. "Jeg ble lurt med til å løpe 10km runden. Klarte å henge med de første 3 postene og så rotet jeg meg bort. Etter 5 poster måtte jeg stå av for å rekke grillingen. Men fornøyd med innsatsen, og det var utrolig gøy". Gard endte på sisteplass.


8.mai
Holmenkollstafetten - verdens største stafett

Tradisjon tro stilte alle gutta til start for Ringerike friidrettsklubb i årets utgave av Holmenkollstafetten. Staffetten ble arrangert for 80.ende gang, og med rekordstor deltagelse. Tord løp 2. etappe, Gard 3., og Njål 13. Laget endte på en 8.plass i Herrer senior 1 (F2), og er meget fornøyd med det. Gard stilte og for Aker sykehus og løp der 10.etappe. Med flott vær og med en bra gjeng ble dette et supert arrangement.


24.apr
Skarverennet 2010

Tradisjonen tro ble skarverennet også gått i år. Tord og Njål stillte ivrig på start på det 37km lange skøyterennet med vind i ryggen. Tord hang på de beste opp første bakke, men fikk rask smake sykdommen Njål hadde tatt med hjem fra australia. Så farta var lav, men opplevelsen var god med strålende solskinn og kraftig medvind. Etter rennet og utover kvelden var det avslutting av skisesongen med å treffe venner, bekjente og arge konnkurrenter og kose seg. Vi gleder oss til å sette tenna i neste sesong!!!!


13.apr
Borredalen rundt

På rolig langtur løping dumpet Gard plutselig over startpunktet på Borredalen rundt. Det stod 15-20 deltakere klare til start på et 5,6km langt mosjonløp i Fredrikstadmarka. Da det denne dagen fint passet med en hardøkt, slang Gard seg med. Det endte med 2. plass av de 55 startene, og foreløpig nest beste tid i årest sesong. Tiden ble 21:00 og løpet er absolutt å anbefale. Gard forsøkte seg på nytt på samme runden den 27.apr. Da med 2015, bestetid og pers. Håper på flere raske tider utover i mai. Borredalen rundt


Påske 2010
Flytting, ferie og salto på ski

Denne påsken har Team Gjerdalen tilbragt på noe utradisjonelt vis. Njål dro på guttetur til Australia, for å besøke studiekompiser på utveksling. Her ble det festing til langt på natt, tidlig morgen-surfing og bihulebetennelse. Han kom hjem etter 3 uker uten stemme, men er i god bedring nå. Tord og Elisabeth har nylig overtatt nøkkelen til sin nye leilighet i Oslo, og har brukt påsken på å flytte inn i et flott og luftig kryp-inn. Gard har måtte jobbe litt i påsken, men rakk en langhelg på Sjusjøen med langrenn og salto på ski.


20.mars
Avslutning av verdenscupen i Falun

3,3km klassisk individuell start, og vått, trått føre i en hard løype blei for tungt for Tord. "Formen har tatt slutt. Jeg klarte å bygge opp en bra toppform Fra Tour de Ski til og med OL, men nå etter det har formen falt og falt. Grunnlaget er for dårlig, enkelt og greit. Så da kastet jeg inn håndkle og avsluttet sesongen. Det blir kanskje ett turrenn eller to, men det er slutt på de store konkurransene for i år."


17.mars
Sprint i Stockholm

Tord blei nr 34. i dag. ca et halvt sekund fra å gå videre. Syntes jeg gikk bra i dag og er godt fornøyd med løpet.


14.mars
50 000meteren i Kollen

Kollen er noe for seg selv ingen skirenn er i nærheten av den stemninga og den festen som folket klarer i kollen. Alle tusen som står rundt løypa og heier oss oppover bakkene. Desverre har jeg ikke hatt muligheten til å trene opptimalt i år og da er ikke formen så god som den kan være. Så da jeg falt etter noenogtretti kilometer så klarte jeg ikke gå lenger. Jeg er for såvidt fornøyd med det jeg har prestert denne mellomsesongen, og fortsettelsen kommer allerede på onsdag i Stockholm. Gleder meg til det


8.mars
Kommetarer fra Tord etter WC i Lahti

Verdenscupen startet opp igjen rett etter at OL var ferdig med 30km pursuit og staffett i Lahti. Jeg var dessverre uheldig med gliden i klassisk og det blei tungt å henge med, skøytinga derimot hadde jeg gode ski og tok igjen mange. Gikk meg da opp til en 11 plass og er godt fornøyd med det, med tanke på oppkjøringen til årets sesong. På søndag fikk vi sjansen til å gå stafett, denne gang uten Petter, og jeg fikk tillit på siste etappe. Norge tok dobbelt. Det var moro. Litt kjedelig å bli slått i spurten av Rennemo, men han hadde gode ski og gikk helt perfekt.


7.mars
Langtur med historisk sus

I dag gikk Gard og svoger Peder en skikkelig langtur i Nordmarka. Inspirert av neste helgs 5-mil i Kollen, og en artikkel i bladet "Kondis", la vi ut på en tur med utgangspungt fra 5milen i Kollen fra 1933. Den gang var det ikke drøye 3km runder, men derimot en full runde av 50 000m. I strålende sol og og etter beste evne fulgte vi kartet, dels i preppete og dels i scooterkjørte løyper ble dette en flott tur. Inspirert. Lagre kartet for bedre grafikk


28.feb
Tord endelig hjemme

Tord kom hjem fra Vancouver og OL fredag. Meget fornøyd, har opplevd mye og har enda mer å fortelle. På søndag var alle gutta samlet for å gå en rolig langtur i Nordmarka. Neste helg reiser Tord til Lahti for å gå verdenscup igjen.


24.feb
Grenader og GPS

Hva er det som tar 5:31:28, forbruker 6146 kalorier og er drøye 88km langt?
Svar: Gards grenader-løp med innersvinger SJEKK DENNE (og PLAYER) Tidligere vinnere av Grenaderen


21.feb
Grei innsats av Tord på duathlon

Sent i går kveld gikk Tord sin favoritt-distanse i OL. Det ble gått svert hardt på de første 15km i klassisk teknikk, og Tordern ble hektet av etter ca 10km. Etter skibyttet gikk det noe bedre, og gikk seg inn til en helt akseptabel 19 plass. Litt bak det vi hadde håpet, men for all del godkjent. Tord som skjegg-trend-skaper


20.feb
Gard vant Grenaderen for 3. året på rad

Årets hovedmål for Gard i årets sesong var Grenaderen, grunnen er at så vidt vi vet er det ingen som har vunnet rennet 3 år på rad. Gard ville bli den første. Det ble planlagt til langt på natt "det optimale støtteapparat". Starten gikk i Hakadal kl 0730, 12 minus, vind og snøfokk. Med opp til 30 cm nysnø, ble det løse forhold og en veldig hard tur ober marka. Ut over i løpet følte Gard seg bare bedre og bedre og konkurentene slapp en etter en. Sistemann ble rykket fra ca 3 km før mål på Jansløkka Skole i Asker. Gard er veldig førøyd med å ha vunnet det 90km lange løpet 3 år på rad. Nå er vi spente på Tord sin innsats i kveldens 30km Duathlon Gard gikk med pulsklokke med GPS under Grenaderen. Her kommer side med puls, fart, høyde etc SJEKK DENNE


19.feb
Njål i TdS Norway

I går startet Tour de Ski Norway med 5km klassisk prologue på Ringkollen. Her imponerte Njål med et kjempeløp endte på 102 plass 1.33 bak tet, men bare 38 sek bak Børre, 16 sek bak Frode Andresen og 7 sek bak Nygård. Sansynligvis årets beste renn så langt. I dag gikk det litt tyngre. På skøytesprinten på Lygna i dag ble nr 109 og et godt stykke bak å gå videre til finaleheat.


16.feb
Rapport fra Tord og Whistler

Første OL distanse gikk ikke som håpet eller ventet. Tord blei beste norske, men ikke bedre enn 28. Dette var leit og kjedelig forteller han. Hadde trøkk i arma og overkropp, men lite sprut i beina, så skia skøyt ikke fart. Hvorfor det gikk som det gikk har vi ingen forklaring på, men håper det løsner til lørdag som er neste konkurranse.


14.feb
Tord klar til dyst

Til tross for mildvær har Tord fått ladet godt opp til morgendagens 15km skøyting i Whistler. Føler seg i god form og klar til dyst. Han starter tidlig i red-group (som nr 7) og dette er perfekt der man kan risikere å ha 4 årstider i løpet av et renn. Starten går kl 2130 Norsk tid


8.feb
Tord i Vancouver

Tord har nå flyttet seg fra Sun Valley og samling i USA til Vancouver i Canada. Han melder om at det er litt av en opplevelse å være i OL byen, til tross for varmegrader og lite snø. Det er godt skikonkurransene skal gå i Whistler ca 2 timer unna.


7.feb
Tour de Ski Ringerike

Njål og Gard deltok i helgens utgave av TdS Ringerike. Det var i år som i fjor en morsom konkurranse, som startet med 5+5km duathlon på lørdag. Søndagen var det sprint og alpinbakke-finale. I de yngre klassene var det rekorddeltakelse, men dessverre var det litt lite deltakelse i senoirklassen. Kun 2 så det ble et familieoppgjør der Njål vant spurten hårfint i alpinbakken. Et flott arrangement som fortjente det strålende været.


2.feb
Tord koser seg i Sun Valley

Tord dro 25. januar til Sun Valley i USA på pre-camp før OL i Vancouver. Der koser han seg med resten av OL-laget på flotte hytter, og med egen kokk som lager fantastisk gourmet mat (Røkkes private kokk!). Det meldes om at Drotern har lagt på seg noen kilo, men er ikke bekymret av den grunn. For det blir faktisk tid til til trening også :-)


30.jan
KM klassisk på Konnerud

I dag var det KM i 10 km klassisk, med Mjøndalen IF som arrangør, Løpet gikk i nye traseer på Konnerud. Nygård vant forran Børre Næss og Svingheim på 3. Gard ble nr 7 forran Trond Iversen og Lars Høgnes. Njål gikk inn til 13.plass. Begge var meget fornøyd med egen innsats, og følte at kroppen er i ferd med å løsne. Dette er bra før neste helgs Tour De Ski Ringerike


24.jan
NM stafett i Stokke uten Tord

Tord fikk i går beskjed om at han var tatt ut på OL laget, og skal reise allerede mandag morgen. Han fikk råd om ikke å risikere å bli syk, og stod derfor over dagens stafett. Gard og Njål fikk da hjelp av en meget sporty superreserve, Lars Hagelsteen Vik. Det ble en hard førsteetappe og Gard måtte gi en del meter, vekslet som nr 57. Njål gikk en meget bra andreetappe, og gikk laget opp til en 47.plass. Lars gjorde en meget respektabel debut i senior-NM. Totalt ble Holeværingen nr 64. Tord og oppvask


23.jan
Tord norgesmester igjen!

Tord var helt rå på dagens 30km duathlon. Lå bakerst i tetfeltet på 7 mann og kontrollerte hele veien. Under klassisk delen ble det gått fort, mens skøytedelen bar litt preg av å være et lureløp. Tord var lurest og gikk fra alle i en skikkelig spurt opp nest siste bakke. Ble med det norgesmester også i år!
Gratulerer!
Intervju med Tord
Oppsumering av dagens løp
Tord i VG
Tord i Aftenposten
Tord i Dagbladet


22.jan
NM-sprint på Team Gjerdalen

Dagens sprint ble en delt opplevelse for Team Gjerdalen. Gard som hadde tidlig startnummer, hadde fint driv, men er ingen stor sprinter. Han endte på 82 plass. Njål åpnet meget bra, men stivnet så mye at det endte med fall i siste sving. Ingen gikk videre til finaler.


21.jan
NM 2010 i gang

I dag startet NM med 15km skøyting. Tord gjorde en imponerende innsats, og gikk til tider styggfort i løypa. Det holdt imidlertid ikke til en plass helt på toppen, men en flott 10 plass. Tord var ca 51 sek bak Northug som vant. Gard, som forøvrig ikke har trent alt for mye skøyting i år, havnet på en 110 et godt stykke bak. Men han var fornøyd for det. "Det var veldig mange tilskuere her i dag, flinke til å heie var de og, det gjorde det veldig artig å gå."
For hjemmeside og resultater


20.jan
Gutta klare for NM

I morgen starter NM senior del 1 i Stokke, Vestfold. Alle gutta stiller til start. I morgen er det 15km skøyting, og fra Team Gjerdalen stiller Tord og Gard. Fredag er det klassisk sprint, og da med minste- og elstemann på start. Lørdag er det 30km pursuit og Tord. Og NM avsluttes med 3 x 10km stafett, og Team Gjerdalen stiller selvfølgelig med familielag.


16.jan
Njål og Gard gikk Tolvern

I dag gikk Njål og Gard turrennet Tolvern fra Damtjern. Et 25 km langt flott turren som går innom Løvlia, Vassenvika, treningsrunden, Borgersetra og tilbake til Damtjern. Det gikk hardt fra start, og Erling Christiansen (som forøvrig vant) sprengte feltet. Njål og Gard hadde en litt tung dag, men fullførte med stil til henholdsvis 4 og 3 i sine klasser. Gard kom på 8 plass totalt. Nå venter oppladning til NM i neste uke.


10.jan
Finale i TdS

I dag gikk aller siste etappe i årets TdS. Tord hadde en veldig god start på dagens etappe, og tok igjen 17 sek på Northug og 9 sekunder på Di Centa. Deretter gikk Tord og italieneren i følge til bakken. Monsterbakken var i år minst like tung som i fjor. Tord gikk kontrollert opp bakken, for ikke å tappe kroppen helt for krefter. Opp bakken ble han bare forbigått av 2 klatre-spessialister. Han endte i år på en meget bra 13.plass. I kveld får Tord seg en fortjent og etterlengtet hvil. Og gleder seg til å komme hjem til Norge i morgen.


9.jan
7 etappe i TdS

Tord gjorde nok en IMPONERENDE innsats i klassisk under dagens 20 km fellesstart. Tord lå anonymt med i feltet, og var alltid på rett plass. Det endte til slutt med 12 plass bare 54 sekunder bak en suveren Bauer. Tord er nå nr 11 sammenlagt 3.16 bak. I morgen går siste etappe i årets TdS, nok en gang opp den harde alpinbakken i Cavalese.


2009
For eldre artikler se

Arkivartikler fra 2009