3.jan
6.etappe i TdS

I dag gikk det litt tungt for Tord i Touren. Dagens 20km klassisk fellesstart i Val de Fiemme ble en har økt, Tord åpnet offensivt og fikk kjenne det godt på 2.runden. Han ble til slutt nr 35, og endte 1.56 bak Teichmann som vant. Med dette falt han til 24 plass på sammenlagtlista og er 4.18 bak ledende Cologna.


2.jan
Nok en hviledag

I dag er det hviledag i Tor de Ski. Hele sirkuset skal transporteres fra Nove Mesto i Tsjekkia og til Val de Fiemme i Italia. I går dro de til Munchen, og i dag gjenstår resten av transporten. Videre skal det trenes en rolig tur og hvile masse.


1.jan
5.etappe i TdS

Tord var litt uheldig under dagens sprintprolog i Nove Mesto. Han endte på 35.plass i prologen, bare 0,5 sek fra å gå videre. Det var også bare 5 sek opp til teten på prologen, så det var veldig tett. Å ikke gå videre i spriten i dag medføtre at Tord falt ytteligere på sammenlagtlista, han er nå på 16.plass 1.53 bak Cologna


31.des
4.etappe i TdS

Tord imponerte på dagens avgjørende 15km klassisk individuellstart. Et meget bra løp, og Tord tapte bare 50 sek til vinneren Teichmann. Riktignok falt Tord litt på sammenlagtlista, da det var mange som gikk styggfort i dag. Blandt dem var Martin Sundby.
Godt nytt år!


30.des
Bra gjennomført i Ringkollstafetten

I dag ble året utgave av Ringkollstafetten arrangert. Med 11 minus og flotte spor var det lagt til rette for en rask løype. Grunnet sykdom i leieren, ble det et ungt og lovende lag, med Gard, Lars Hagelsteen Vik og Martin Sulland (i den rekkefølgen). Gard fulgte neste Trond Iversen og Børre Næss til veksling. Og Jr gutta gjorde det ikke noe dårligere. Vi ble nr 6 totalt, og det er slett ikke værst. Gard er meget førnøyd med dagens innsats.


30.des
Hviledag i Tour de Ski

I dag er det hviledag i Tour de Ski, og det trenges sårt. Etter gårsdagens sprint i Praha følte Tord seg både stiv, sliten og litt sår i beina. En hviledag for å restituere passer bra akkurat nå. Dagen blir brukt til å sove lenge, spise en god frokost, og en skitur for å teste ski, og så enda mer soving. I morgen går kanskje den mest avgjørende etappen for Tord sin del. Da er det 15 km klassisk enkeltstart. Med 5 runder av 3 km i Nove Mesto kan det bli hardt å henge med klassisk-spesialistene


29.des
3.etappe TdS

I dag gikk 3.etappe i Tour de Ski av stabelen med sprint midt i Praha. Løypa var kort og helt flat, og dermed ganke rask. Tord gikk inn til en 29.plass i prologen, og var meget fornøyd med å gå heat. I heatene gikk det fort og Tord mangler nok litt sprinttaktikk, men gikk videre som lucky-looser fra innledende heat. Han havnet til slutt i en B-finale, og endte på en 12plass. Bra gjennomført, og Tord fikk med seg mange bonussekunder. Nå ligger Tord på en 9.plass totalt, 46 sek bak tet.


28.des
2.etappe TdS

Tord "holder koken". I dag gikk de 15km klassisk jaktstart i Tyskland. Tord gikk et fornuftig løp og endte på 19.plass, bare 33,9sek bak Cologna som nå leder TdS. Frem til 3.plass er det forstatt bare ca 8 sekunder, så ingen stor tidsdifferanse er det ikke blitt. I morgen er det sprint i Praha.


27.des
1.etappe TdS

Prologen i Tour de Ski gikk av stabelen i dag. Det var en 3,7km skøyting, med en del bakker. Tord syntes det er deilig å komme i gang. Han endte til slutt på en 18.plass ca 21 sek bak suverene Teichmann. Tord var nest beste nordmann, bare 8 sekunder bak pallen med Northug på 3. På 2 plass kom sveitseren Cologna. Teichmann seiler opp som en spreking i sammendraget. I morgen er det 15km klassisk jaktstart, og Tord starter 36 sek bak i et tett felt - PERFEKT


26.des
Tord på Ski

I dag reiser Tord til Oberhof for å delta i årets utgave av Tour de Ski. Tord har trent bra de siste dagene, kost seg hjemme, og er spent på om formen er på vei. Resten av Team Gjerdalen gikk i dag en flott skitur på Ringkollen. Samtidig som at Tord i morgen går prolog, skal Njål gå Ribberennet på Liatoppen.


23.des
Program for Tour de Ski

27.12. Lørdag Oberhof GER 2.5 km F 3.75 km F Prologue
28.12. Søndag Oberhof GER 10 km C 15 km C Handicap Start
29.12. Tirsdag Prague CZE Sprint F Sprint F
31.12. Onsdag Nove Mesto CZE 10 km C 15 km C
01.01 Torsdag Nove Mesto CZE Sprint F Sprint F
03.01. Lørdag Val di Fiemme ITA 10 km C 20 km C Mass Start
04.01. Søndag Val di Fiemme ITA 9 km F 11 km F Final Climb
GOD JUL!


23.des
Julaften-intervallen

I år ble julaften-intervallen avviklet på lille julaften, grunnen er at Tour de Ski starter en dag før. I år som i fjor ble det gått en intervall på Ringkollen, der Tord, Njål og Larsa stilte til start. Gutta kan melde om fint føre og 3-4 minus. Det ble gått 8 sprintdrag med varierede lengde fra 1,5 til 3 min. Dragene var lagt opp for å gi Tord mest mulig matching, men alle gutta følte seg i bra slag i dag.


20.des
Tord nr 3 på Lygna

Tord gikk inn til en imponerende 3.plass under dagens norgescuprenn på Lygna. Han var 1.17 bak en veldig sprek Svartedal. Roger Aa Djupvik ble nr 2. Det ble ikke noen start på Gard i dag, han ble litt sår i halsen natt til i dag.


19.des
Bra innsats av Tord og Njål i sprint på Lygna

I dag gikk det første rennet i Spar Cup, eller norgescuppen av stabelen. Det var med en kort skøytesprint på Lygna. Njål ble nr 49 i prologen, og gikk dermed ikke videre. Njål melder at formen er en del bedre enn forrige helg, og er fornøyd med egen innsats. Tord ble nr 19 i prologen. Tord var uheldig, og ble felt av et fall fra en svenske i den raske sprinten. I morgen er det 15km klassisk, og der stiller Gard og Tord.


17.Des
Tord med i den norske Tour-troppen

Tord er tatt ut til årets Tour de Ski. Etter gårsdagens uttak var det klart at Tord er å finne blandt den norske troppen i årets Tour de Ski. Troppen er liten i år så opplegget blir bedre for de få som er med. Vi gleder oss til å følge Tord i årets Tour. Resten av troppen er som følger: Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Rønning, Dahl og Hetland


14.des
Knerten og Gard gikk på Konnerud

Det er flere av Team Gjerdalen løperene som enda ikke er i form. I helgen gikk Njål og Gard 10km klassisk på Konnerud. I regn og vanskelige smøreforhold ble det en litt tung dag. "Jeg er fornøyd med førsterunden, da gikk jeg bra teknisk og presset bra, men spruten er ikke der" sier Gard. Gard ble nr 4, ca 1.35 bak PK Nygård og Trond Iversen som delte seieren. Njål ble nr 7 eller 8. Det var flere bra resultater fra Holeværingen i helga.


14.des
Tord hjem til jul for å lade batteriene

Under helgens verdenscuprenn i Davos ble Tord nr 47 og 36. 47 plass ble det på 15km klassisk, og Tord følte seg litt tungt fra start. Han fikk imidlertid heng på Eldar, og klarte å henge noen kilometer, men formen er ikke helt på topp enda. Søndagen sprint bar og litt preg av at formen mangler. Nå kommer Tord hjem til jul, for å spise god mat, hvile og lade batteriene. Målet er å få formen til å løsne.


8.des
Tord tatt ut til Davos

Nå er det klart og offisielt. Tord er tatt ut til å gå både klassisk-distansen og sprinten under neste helgs verdenscuprenn i Davos. Så da blir Tord enda en uke i høyden. Det er bra for treningen, men her hjemme begynner vi å bli litt bekymret for om han kommer hjem til jul


7.des
Gikk en bra 3.etappe

Tord gikk en meget bra 3.etappe under dagens stafett i La Clusaz, der det norske 1.laget vant. På laget gikk: Hetland, Sundby, Tord og Northug. Tord fulgte Sødergren inn til veksling, og Northug vant spurten mot Hellner overlegent.


6.des
Tord nr 5

Tord gikk inn til en veldig bra 5.plass under dagens 30km fellesstart i skøyting. Det var et godt disponert løp, og Tord var både taktisk og offensiv i snøværet i La Clusaz. Formen er på vei, og håper på en stafettetappe i morgen.


5.des
Tord i La Clusaz

Tord har forflyttet seg til La Clusaz og er snart klar for helgens verdenscuprenn. Lørdag er det 30km fellesstart skøyting. Og hvis det går bra blir det en stafett-etappe på søndag. Norge stiller bare med et lag. Fra La Clusaz kan Tord melde om mer snøvær, og at han skal gå taktisk og offensivt.


2.des
Det snør i Oslo

Frode Pedersen kan melde om at det er oppkjørte forhold i Lillomarka. Fra Solemskogen er det i allefall kjørt med rulle. Vi planlegger intervall der i morra. God skitur.


2.des
Leserbrev fra Tord

Tord er i disse dager i Livigno på høyde/snø-samling. Tord kan melde om at det snør og snør i Italia, og at det de siste dagene har kommet mellom 20 og 40cm snø hver dag!!.Dette byr på litt løse forhold, og i dag var det bare en 3km-runde som var oppkjørt.Til tross for dette er Livigno et ok sted å være, fint sted og bra hotell. Håper at sola snart dukker frem. Torsdag drar Tord til LaCluza. Team Gjerdalen gratulerer Martin Sundby med hans første verdencupseier.


1.des
Njål på Beito

Advent er i gang og skisesongen er i gang. Denne helgen dro Njål med co til beitostølen for å trene seg oppigjen etter en uke med sykdom. "Det ble rolig trening for å bygge opp kroppen som har vært nedkjørt"-sier Njål. Forholdene var imidlertid upåklagelige og gledelige gjensyn med bekjente og gamletrenere fra Skisamarbeidet i løypene. Nok en gang en super samling


26.nov
Tord til høyden - IGJEN

Torsdag drar Tord til høyden igjen. Nok en gang til Italia på leting etter snø. Der blir laget frem til verdenscuprennet i La Cluza med 30km fellesstart skøyting og stafett.


26.nov
Drar til Lygna for å gå på ski

Tord drar i dag til Lygna for å gå på ski. 1.økt er intervall, og andreøkta blir en rolig tur og teknikk med skisamarbeidet.


25.nov
Barmarkstrening i Oslo

Vi venter fortsatt på snøen, og i dag ble det nok en spretten skigang intervall. Njål har ikke følt seg helt i form de siste dagene, så det var bare Larsa og Gard som stilte. Larsa perset på de fleste dragene, og er tydeligvis i storslag. Gard fungerte som "hare" og var ikke stort dårliger han heller. Så nå venter vi bare på snøen.


23.nov
Bra etappe av Tord

Etter en litt tung dag i går havnet Tord på Norges 2.lag på stafetten i dag. Der fikk han imidlerid en god gjennomkjøring. Han startet som nr 14, men gikk laget sitt opp noen plasser og hadde 4.beste etappetid. Kun 5 sek dårligere enn suverene Petter Northug. Tord var fornøyd med dagens gjennomkjøring og ser lyst på kommende renn.


23.nov
Tord er i Gällivare

Tord gikk i går verdenscup-åpningen i Sverige. Han kan melde om nysnø og 7-8 minusgrader. Det er noe stein i løypa. Formen er ikke helt på plass enda, men skisesongen er lang. Tord ble nr 58 ca 1.45 bak vinneren Marcus Hellner. I dag går Tord sisteetappen til Norges 2.lag. God tur!


20.nov
Hjemmesiden er oppdatert

Hei og hopp. Christian har ligget hjemme noen dager og vært syk. Disse dagene har han brukt til å oppdatere hjemmesiden vår. Vi har fått en ny meny (til venstre) som heter "Bilder og videoer" sjekk denne. Ellers er det endret noe på layout. Gode råd tas mot med takk


17.nov
Tord klar for Gällivare

Tord er tatt ut til å representere Norge under neste helgs verdenscup-renn i Gällivare. I Sverige er det 15km skøyting og 4 x 10km stafett som står på programmet


16.nov
Gutta ok fornøyd med sesongåpningen

Team Gjerdalen er sånn passe fornøyde med sesongåpningen. Fredag var det bare Njål som stilte og han ble nr 52 i prologen. Lørdag fikk Tord startnekt av landslagslegen, siden han ikke var helt frisk etter det berømte mageviruset. Gard var da eneste løper til start på 15km skøyting og ble nr 52 han og. Søndag stilte både Gard og Tord. Tord gikk tekninsk bra og ble nr 12, Gard ble nr 83.


14.nov
Sesongåpning på Beitostølen i dag

I dag starter skisesongen med skøytesprint. Fra Team Gjerdalen stiller bare Njål til start. Det meldes om om 10 cm nysnø, 4-5 minusgrader og flotte løyper. Tord og Njål har brukt de siste dagene til å teste ski. I morgen er det meldt om varmegrader (huff), men det er 15km skøyting, og Tord og Gard stiller til start. Søndag er det 10km klassisk og også da stiller Tord og Gard. Til alle som skal oppover: Kjør pent.


10.nov
Njål reiser til Beito i dag

Njår tar seg noen dager fri fra skolen og reiser til beito i dag. Mest for å få litt skifølelse, men og et avbrekk fra regnevær og menge varmegrader i Oslo. Vi får en vær- og føre-raporet om noen dager.


9.nov
Tord har dratt til Sjusjøen

Tord reiste opp til fine skiforhold på Sjusjøen tidligere i dag. Dette for å best kunne forbrede seg til helgens åpningsrenn på Beitostølen. Tord bruker tiden til å trene teknikk og å teste ski.


8. nov
Fellestrening på Sollihøgda

Tord og Njål var trenere for skisamarbeidet. Det var kommet 10 cm nysnø, nypreparerte og bra forhold. Fikk en fin økt med fokus på balanse og skifølelse. Gard tok seg en langhelg, og besøkte Istanbul


2.nov
Samling Natrudstilen

Den treningsglade gjengen var denne helgen på samling på Sjusjøen. Målet var å få pløyet noen mil på sesongens første snøfall. Selv om forholdene var meget usikre på onsdagen bedret de seg fra torsdagen av og med to økter skøyting hver dag kom skifølelsen gradvis tilbake. Vi fikk også besøk av Tord som kom direkte fra høyden til oss på fredag. Han stillte opp som trener for oss andre. Vinteren er på full fart og vi gleder oss til sesongstart.


29.okt
Hallo fra høyden

Her i Val Senales har været snudd. Vi har hatt sol og fine treningsforhold hver eneste dag hittil, men nå har det snudd. I går kom tåke og vind. I dag kom regnet. Vi er ikke dummere enn at vi tilpasser oss og tok intervallen på førsteøkta. Det blei en god økt, på tross av regn, mens de som tok turen opp på breen opplevde sterk vind og kraftige snøkorn som stakk i ansiktet. Nå nærmer vi oss slutten på samlinga og kommer hjem på Fredag.


28.okt
Spretten skigang-intervall i dag

I dag klokka 16 skal Njål og Gard ha en knallbra intervalløkt på Sognsvann. Vi skal ha spretten skigang med staver i nesten samme trasè som testløypa. ca 5x5min. Alle som vil være med er velkomne.


17.okt
Reisebrev fra Drot

Samling i høyden har vært veldig bra sålangt. Nattesfrost i Livigno, men sol og god treningstemperatur om dagen. hadde min første intervall i dag og det var en godt kontrollert skate i-3 økt. Ellers går de fleste turene veldig rolig her oppe. I morra skal vi forflytte oss til Val Senales og der er det en isbree med muligheter for å gå på ski. Gleder meg til det, men der må jeg gå enda roligere. Så sakte at det ser ikke ut som trening. Dette for ikke å produsere for mye melke-syre i muskulaturen. Det er en tolmodighetsprøve, men det gir gode resultater.
Håper det er fint vær og gode treningsmuligheter i Norge også.
tord


13.okt
Tord på vei til høyden

Tord reiste i dag tidlig på høydesamling i Europa. Det er den tradisjonelle landslags-samlingen i Val Senales med snø på bre. "Forhåpentligvis er forholdene bra nok til å få gått litt på ski". Samligen begynner med en uke i Livigno, og så er det 2 uker i Snalsthal.


7.okt
Bra deltagelse på testløp

Vil takke for god deltagelse på testløp. Det stilte 22 stk, og det var veldig mange bra tider. Mest imponerende er kanskje at Svenni perset med 3.24. Njål satte og ny personlig rekord. Det er og imponerende at det stilte 3 damer (det er uvanlig) men et kjempepositivt bidrag. Og så var det hyggelig å se så mange ansikter fra Hole.
Martin 23.34
Tord 23.56
PK 24.03 (1.gang?)
John Hansen 24.23 (1.gang?)
Svingheim 24.39 PB
Odd Snerthammar 24.57 (1.gang?)
Halvard N 25.07 (1.gang?)
Lars Ohren 25.14
Gard 25.22
Njål 25.24 PB
Sondre 27.23
Lars H Vik 27.29 PB
Joachim 28.26 (1.gang?)
Åsmund 28.41 PB?
Larsa 29.32
Martin S 29.41
Christian 29.56
Svein O 30.08
Svenni 30.10 PB
Elisabeth 33.42
Maren 34.33
Kaja 34.42


1.okt
Njål på Treningssamling i syden !

Ja, det går faktisk an.. Njål og en vennegjeng bestemte seg for å legge en av høstens samlinger til Grand Canaria. Med 25 grader, sol og varmt badevann, så var ikke det noen dum idè. De dro nedover på lørdag, og skal være der en uke. Njål kunne melde at de i dag var blitt anholdt av spansk politi, for å gå på rulleski i syden... Reiseleder måtte hente passene deres for å bevise at de GALE nordmenn. og de slapp unna med en verbal reprimande. HEHE, det er ikke greit å være skiløper i utlandet. Kos dere med høsten i Norge.


16.sep
Nytt testløp

Hei alle sprekinger. Det blir nytt testløp tirsdag 7.okt kl 18. Møtes som vanlig ved bommen på sognsvann. Testen starter kl 1830, og vi løper til Frognerseteren. Se kart.


9.sep
Tord hjemme fra høyden

I år har allroundlaget stor tro på høydetrening og stor satsing fram mot de tre kommende mesterskap. selv om de ikke går i høyden, så har vi stor tro på at det gir en fordel å ha hatt ett høydeopphold i passende tid i forveien. I tillegg hjelper det mye til aklimatiseringen før andre konkurranser i høyden, når vi har hatt noen opphold. derfor blir det to høydeopphold på oss i høst, og ett i vinter, rett før jul. det første høydeoppholdet var i Seiser Alm og Livigno, og det er to fine plasser. I Seiser Alm er det mang lange gressletter å løpe på og mange stier i fjellet. Det førte til at mye av treninga ble gjort i form av gå og løpeturer. I livigno er det derimot en fin sykkelvei såm vi brukte en og en halv time å gå frem og tilbake på med rulleski. Og det var godt å spare beina litt for all den løpinga vi hadde hatt den første uka. Høydeoppholdet gikk fint, noe høy puls på en del økter, men klar for mere intensiv trening hjemme i lavlandet før vi drar på ny til høyden i oktober. den gang til val Senales.


2.sept
Høsten godt i gang

Tord er i høyden, Njål på Beito, og Gard på Jobb. En liten tilstandsrapport. Høsten er godt i gang, og gutta er i rute med treningen. Tord befinner seg i disse dager i Seiser Alm (Ita) på 2500moh. Her har landslaget barmarkssamling, og de første dagene har gått med til å GÅ! treningsturer. Njål har reist til Beito og på privat samling med en gjeng fra Buskerud. Gard er i Oslo, og har startet på sin aller første ordentlige jobb. Han forsker på Aker og underviser på Encefalon/Bjørknes.


20.aug
Testløp

Høstens første testløp ble gjennomført med 10 deltagere på start. Alle med godt humør og godt motivert på en ellers så regnfylt onsdag. Med like mange supportere og trenere som utøvere, bar det av gårde i den harde løypa. Martin viste sin gode form allerede fra start og distanserte resten av feltet tidlig. Han skulle vise seg å ha gjort et godt treningsarbeid i sommer og løp inn til personlig beste. Tord fra teamgjerdalen kom på en forventet 2. plass i dag ........ sekunder bak og uttaler "Jeg er godt fornøyd med løpet i dag. Artig at Martin har funnet formen". Gard viste også bra form og kom på en overbevisende 3. plass.
Martin 23.11 PB
Tord 23.37
Gard 25.13
Njål 25.35 PB
Marius 26.26
Jens 26.30
Sverre 26.43 PB (1.gang?)
Åsmund 29.21
Anders 31.23 PB (1.gang?)
Svenni 33.34 PB (1.gang?)


16.august
Godt fornøyde med Ringeriksmaraton

Team Gjerdalen stilte med eget stafettlag på årets utgave av Ringeriksmaraton. Vi stilte med ambisjoner om å bli blandt de 10 beste, og endte på 2.plass i stafettklassen. Det kan en vel si er godt over forventningene. På årets lag stilte Gard (19.41), Kjetil Gjerdalen (17.09), Njål (20.13), Tord (15.39 - beste tid), Lars Hagelsteen Vik (19.19), Tord Laeskogen (23.51), Vegar Klem Hafnor + Martin Sulland (39.04). (OBS: etappene er ikke like lange). Vi var 5.08 bak ELIXIA herrer 1, og fikk tiden 2.34.49. I klassen vår stilte 89 lag. For flere tall se: www.ringblad.no


15.august
Nytt testløp på gang

Vi har planer om å gjennomføre et nytt testløp fra Sognsvann til Frognerseteren. Tid og sted blir onsdag 20 august kl 18. oppmøtested er som vanlig ved bommen på Sognsvann


14.august
Klare for Ringeriksmaraton

Team Gjerdalen stiller ikke i parmaraton klassen i år. De har laget sitt eget Team Gjerdalen stafettlag, med bare løpere og støtteapparat tilknyttet teamet. I tillegg til de 3 brødrene Gjerdalen, stiller Kjetil Gjerdalen, Martin Sulland, Lars Hagelseen Vik, Vegar Hafnor og Tord Laeskogen. "Vi har ikke ambisjoner om å vinne, men å gjøre en bra innsats" sier Njål til Team Gjerdalen.com


9.august
Tord i Torsby

Tord har vært en uke i tunellen i Torsby for å gå på ski. Det er blitt en del testing av nye ski. Teknikk og skifølelse var også viktig. "Det ble en hard samling, med mye trening, mye testing og lesing mellom øktene" sier Tord.


31.juli
Grilling og vannski hos Hagelsteen Vik

Skisamarbeidet hadde "samling" og vi droppet innom for å være med på grillingen. Sent på kvelden var Morten så snill og dro oss en bra tur på vannski. Moro å stå mange bak en sterk båt.


26.juli
Gard nr 3 i Kjerrathlon

Gard var eneste som stilte fra Team Gjerdalen på årets utgave av Kjerrathlon. Arrangsjøren var som vanlig heldig med været, og både luft og vann var veldig varmt. Gard var raskeste mann på svømmeetappen, men ble tatt igjen ca halveis på syklingen av Even Olsen. I starten ble han og tatt igjen av Gjermund Nordskar. "Det var en varm økt, og jeg fikk ikke helt opp farten. Men totalt sett en fin gjennomkjøring". Even vandt på 50.01, 14 sek forran Nordskar. Gard brukte 51.58 og var med det en del bak persen sin på 49.18.


21.juli
Uformelt testløp

Henrik, Tord og Gard bestemte seg på dagen for å forsøke seg på et testløp fra Sognsvann til Frognerseteren. Vi bare bestemte oss på dagen får å ta et testløp i stedet for en intervall på beina. Og resultatene ble ikke så værst. Tord satte ny pers med 23.26 Henrik deretter med 24.28. Mens Gard løp på 25.47. Et helt ok testløp i varmen Lover å si ifra neste gang..


24.juli
Njål i Danmark

Njålog Ida tok turen til Bornholm (DK) for å være med på Etappe Bornbolm. Det var en hel uke med løp hver eneste dag (5dager), der man løp totalt et maraton på den danske øya. I vakre omgivelser ble løpet arrangert på asfalt, grus, sand og sti. Gjengen tok dette som en treningssamling, med ulleski som 1.økt og løp på 2.økt. Njål imponerte med å bli nr 30 av 400 i klassen sin. Ikke værst på løping. Fin uke med mye variert trening. Sol og bading.


27.juni
Landslagssamling på Sjusjøen

Har nå hatt årets første kapasitetssamling med 4 intensive økter på 5 dager. Det var veldig uvnadt å presse så mye og så mange dager på rad, men hadde sikkert godt av det. Det er stor fokus på teknikk inad i laget for tiden - og det er veldig gøy. Er et lag som vil opp og frem.


21.juni
Skirenn Kragerø

I kjemefin sol, og en sommerfyldt by ble det kjørt på snø og arrangert ski-sprint. Der var mye show og forsøk på å sette verdensrekord på 100m PÅ SKI !


19.juni
Eksamen overstått

Da var alle gutta endelig gjennom eksamen for i vår. Tord og Njål er forhåpentligvis ferdig med 9 og 5. semester. Men Gard derimot fikk i dag sitt diplom på at han er helt ferdig med medisinstudie, og oppnådd graden Cand. Med.


14.juni
Kleivklyver`n

Den tradisjonelle kleivklyver`n er blitt tatt opp igjen. Arransjøren nå er Unibind. Et flott løp som ble vunnet av Sverre Haugli. Skøyteløperen var i god form og hadde god kontroll. Tord ble nr 3 slått med 58 sek. Njål endte på en 12 plass, ca 1.30 bak. Rett etter Njål fulgte Lars Vik. Imponerende. Gard stilte ikke da han flyttet fra Skottland


12.juni
Nye kontrakter

Vi har brukt en del tid på å ski i vår, og har kommet frem til at Atomic er et bedre skimerke. Tord bytter med dette både ski, sko, bindinger og staver. Sko og bidninger er Salomon, staver blir One-way


11.juni
Tord på Sognefjellet

På sognefjellet var det kaldt, regn og 2 grader og kraftig vind. Det var bare det tøffeste som orket å trene. Tiden gikk med til å tete ski, trene teknikk, og få litt mengde-trening. Tord måtte avslutte samlingen noen dager for tidlig grunnet skriftlig eksamen


12.mai
Nytt testløp på gang.

Det var veldig bra deltagelse på dagens testløp. Folk har virkelig tatt seg sammen og tatt med en spreking til. Tord var raskeste mann, løp i en hard duell med Martin Sundby hele veien til toppen.
Tord 23.57
Martin 23.58
Henrik 25.08
Lars O 25.11
Kjetil HD 25.13
Svingheim 25.53
Gard 25.55
Tore SH 25.57
Marius 26.14
Jens 26.23
Jonas 26.44
Endre 26.52
Njål 27.02
Ruben 27.59
Trygve 28.04
Tom K 28.16
Joachim 28.26
Lars V 28.33
Andrè 28.52
Martin S 29.40
Elisabeth 31.29
Tine DNF
Larsa DNF


12.mai
Nytt testløp på gang.

Det blir et nytt testløp fra Sognsvann til Frognerseteren Torsdag den 29.mai kl 1800. Vi møter som vanlig på bommen på Sognsvann eller ved målgang på Frognerseteren. Starten går litt over kl 1830. Dette er en åpen invitasjon, og ta gjerne med en spreking til!


10.mai
Holmenkollstafetten

Alle tre gutta på TeamGjerdalen deltok på Ringerike friidrettsklubbs lag på Holmenkollstafetten. Tord løp 2.,Njål 3., og Gard 14. etappe. Gutta syntes at det gikk greit, og at det var en fin måte å få en kort hardøkt på. Laget ble totalt nr 8. Det sureste var å bli slått med en plass av Hadeland friidrettsklubb, en lokal duell vi gjerne skulle ha vunnet.


6.mai
Første landslagssamling

Nytt landslag er tatt ut, og ikke helt uventet så er Tord også i år tatt ut. Dette er en stor og ung tropp, bestående av: Petter, Tore, Simen, Roger og Oddbjørn. Tre nye er Morten Eilifsen, Martin Sundby og Eldar Rønning. Eneste mann ut av laget er Jens Arne, som valgte å gå til Team X-tra personell. Laget er en ung og ambisiøs gjeng som Tord har stor tro på. Årets første samlig var lagt til sognsvann, med tester og møter


19.april
Skarverenn

Må først beklage at ikke siden har vært oppdatert de siste ukene, men det skyldes data-trøbbel på hybelen. Årets skarverenngikk av stabelen i et strålende fint vær og med veldig fine løyper. Tradisjonen tro stilte 3 x Gjerdalen til start. Med seg på laget hadde de også spilloppmaker Larsa. Gull ble det ikke på moen av oss, men Tord ble i allfall nr 5. Og var godt fornøyd med det, tatt opladningen i betraktning. Resten av laget kom et stykke lengre ned på resultatlisten, men var veldig fornøyde med turen, et stålende vær og en kjempebra fest.


17.mars
Tord nr 4 i WC totalt

I helgen var det avslutningen på verdenscupen i langrenn i Bormio (Italia). Helgen var lagt opp som en mini-tour: Fredag var det 3km skøyteprolog, lørdag 20km klassisk fellestart og på søndag var det en 15km skøyting med jaktstart fra dagene før. Tord gikk en kjempebra prolog. Han ble nr 2, kun slått med 0,1 sek av Piller. Lørdag fulgte han opp med et sterkt klassisk løp, og han startet ut som 3.mann på søndag. Men skiene var ikke helt topp og han endte på en 7.plass. Til tross for sin 7.plass så klatret han opp på en 4.plass i verdenscupen totalt, og ble med det beste nordmann.
God påske !!


8.mars
Tungt for Tord i kollen

Tord gikk i dag den berryktede femmila i kollen i dag. På forhånd var han kansje norges sterkeste kort til å henge med teten, men slik ble det ikke. Da svansken Anders Södegren på startnummeret bak tok igjen Tord allerde etter 2 km prøvde han å henge så godt som han kunne. "Södegren satt i hockey, mens jeg skøyta bak" forteller Tord som åpenbart ikke hadde gode nok ski. Han hadde imidlertid gått et suverent løp om han hadde hengt med svensken. For Södegren vant meg over to og et halvt minutt på nr. 2 Lukas Bauer. Tord fikk det imidlertid tungt. Med regnvær ble nordmarka en knallhard opplevelse, selv med mange tusner av tilskuere som løftet løperene rundt løypa. "Jeg begynte å fryse på 2.runden. Da forsto jeg at denne femmila hadde kostet for mye. Jeg valgte heller å konsentrere meg om senere renn" sier skøytetalentet fra sundvolden. Han ser imidlertid fram til WC avslutningen neste helg i Bormio der det arrangeres en "mini tour" med 3km fristil på fredag, 20 km fellesstrat klassisk lør, og 15km fristil jaktstart på søndag.


2.mars
God innsats av Tord i Lahti

En meget oppløftende prolog av Tord, der han ble nr 5. Men han trenger nok litt mer erfaring for å gå i heat. Ble stått ut i kvartfinalen, og endte på en 21.plass. Bedre gikk det derimot på søndagens 15km klassisk. Her åpnet Tord rolig, men gikk inn til en sterk 8.plass bare 13 sek bak pallen. Lukas Bauer vant igjen 39 sek foran Tord.


1.mars
Gard vant Ringkoll-løpet

Gard er nå kongen av Nordmarka! Etter å ha vunnet både Grenaderløpet og Ringkoll-løpet er Gard nå ubeseiret i de lange lokale distanse-rennene. Det ble litt roting med smurning i dag, og vi endte opp med rubbeski. De satt godt nok, og Gard hadde bedre glid enn sine 2 hardeste konkurrenter: Henrik Olimb og Eivind Juul-Pedersen. Det ble et spurtoppgjør inne på stadion, som Gard vant.
Minstemann Gjerdalen gikk Nes-sprinten i Akershus, kom inn til en bra 14.plass både i prolog og totalt.


23. Februar
Tord nr 2 i Falun

Tord gikk inn til en meget god 2 plass på 30km duatlon i Falun. Han ble bare så vidt slått av Lukas Bauer etter en imponerende langspurt. Dette er Tord sin første pallplassering i verdenscupen. Fra før har han to 4.plasser, en i Tour de Ski og en fra nettopp Falun. Dette lover godt for 5-mil i Kollen om et par uker. Tord gikk også inn til en bra 2.plass for Norge i staffetten. Han ble bare slått av Northug i spurten.


18.Februar
Barer til skiløpere


1pl kokesjokolade 70%
5dl Go`dag frukt
1dl walnøtter
1dl makadaminøtter
2dl tørka frukt
-Alt dette knuses i hurtigmixseren hver for seg og helles i kjøkkenmaskinbollen.

1dl sesamfrø
1dl linfrø
1dl hvetekim
1 stor sleiv honning (1-2dl)
2 godt modne bananer
2 vaniljeyoughert
2 egg
-Ha i resten og rør alt sammen til en klissete masse.

ps. Her kan alt byttes, nøtter og youghert alt ettter smak og behag.

Hell massen i en bakepapirkledd langpanne og settes i ovnen 70-80 gr. Med vifte. Sett ovnsdøra litt på gløtt så fuktighet kommer ut. 1-2 timer til overflaten føles tørr. Ta ut og snu massen over på et nytt bakepapir. Inn i ovnen igjen ca. 1-2 timer til bunnen også er tørr. Deigen skal være myk så kjenn ofte på den under tørking/steking. Avkjøl.

Kjevle ut en marsipanpølse til hver side. Del opp og pakk inn i plastfolie.

Ps:ring 90108045 om du lurer på noe.
Gyri

Velbekomme.


16.Februar
Gard vant Grenaderen!

Grenaderløpet er et turrenn med lange tradisjoner som går fra Hakadal via Kikut, Løvlia, Klaiva og Sollihøgda til Asker. Det er 90 km langt i kupert terreng, og er av den grunn ikke for pyser. På startstrek stod det ca 450 skiløpere som la i veg halv 8. Blandt de sterkeste konkurrentene kan det nevnes Håvard Skorstad og Marius Haraldsen. Med gode ski og bra støtteapparat ble det en flott tur gjennom Nordmarka. "Vi var 7 mann til Løvlia, der rykket vi litt og kun 4 var igjen. De andre sprakk etterhvert. Steffen etter Sørsetra, Håvard rett etter Sollihøgda og Marius når det var 10 km igjen. Og ja, jeg var litt sliten på slutten jeg og" sier Gard til TeamGjerdalen. I alt fullførte 413 løpere det 9 mil lange løpet, det er imponerende. Tord og Njål gikk også skirenn i helga. Tord gikk inn til 51.plass i WC i Librec. Ryktene sier de var smørt bort. Mens Njål hadde ikke formen i ROS-sprinten på konnerud der han ble nr 4.


9.Februar
KM sølv til "sprinteren"!

I dag gikk Njål nok en gang et godt sprintrenn og går snart under tittelen "sprinteren". På Konnerud skistadion i nydelig vær med raskt føre gikk han inn til en 3. plass, 3 sekunder bak Trond Iversen. Larsa hadde en forrykende god prolog med en tid 2 sek bak Iversen. De fire beste (tre nevnte + Per Kristian Nygård) gikk direkte til finale. Det nydelige været tæret noe på løypa, men forholdene var imponerede. I finalen kom Trond Iversen godt ut og ledet hele feltet store deler av løypa, med Njål hengende hakk i hel. I siste sving gikk Njål respektløst til verk og heiv seg inn før Iversen. Gutta gjør opp mellom seg i en slak motbakkespurt der Njål må se seg slått av godt meritterte Trond Iversen med en knapp halvmeter. "Litt kjedelig å være så nær å slå Trond, men jeg er godt fornøyd" uttaler Gjerdalen rett etter målgang. Gard gikk Holmenkollen Skimaraton, men måtte ta dette som en langtur etter å ha sliti med en trøblete rygg.
7.Februar
Gode NM prestasjoner av TeamGjerdalen

Fra torsdag 31.jan til søndag 3.feb ble NM 2008 arrangert i Granåsen. Team Gjerdalen stillte med alle sine tre aktive løpere og gutta viste varierende, men også god form under mesterskapet. Torsdagen ble det arrangert 15km skate hvorav Gard og Njål gikk. Det endte med 75.plass og 92.plass. "En litt skuffende og trå dag i dag" uttaler eldste Gjerdalen. Men gutta stortrives med mange folk i løypa og en kjempestemning. Tord som mange ville utpekt som favoritt gikk ikke. Han slet med jet-lag og sov ikke om nettene. Fredagen stod det sprint på programmet, og Njål som eneste på start, men med store forhåpninger. Og det hadde han grunn til. Som nr. 30 etter proglogen var han siste som kvalifiserte seg til finaleheatene. Der gjorde han sine saker bra. Etter en noe hard åpning med ledelse etter 200m, gikk han seg inn til 4.plass i heatet og ble dermed nr.20 totalt. Årsbeste av yngste Gjerdalen. "Kjempegøy å betalt litt etter mye hardt arbeid" sier Njål med et glis om munnen. Lørdagen var det 30 km duathlon som stod på planen, og Tord stod på startstrek. Han var tydelig ikke helt restituert etter en døgnvill periode og gikk inn til en 11. plass. "Kjedelig å ikke være helt klar i dag, jeg bruker mange dager på å omstille seg" lyder det fra en tydelig sliten Tord. Søndag var det stafett som stod for tur og TeamGjerdalens utgjorde hele IL Holeværingens lag. Gard på første gikk inn til en 18. plass, Njål vekslet som nr. 21 mens Tord, men 4.beste etappetid gikk laget inn til en 12.plass. Team Gjerdalen er greit fornøyde.


27.Januar
Tord er tilbake i knallform i Canada

Etter Tords fantastiske plasseringer i Tour De Ski fikk han pådratt seg en liten forkjølelse i Silver Star i Canada. Den varte noen drøye dager før WC-rennene i Canmore. På tirsdagens 30 km duathlon fikk han det tungt etter et tidlig stavbrekk. Uten å kjøre kroppen i senk i høyden, gikk han inn til en fin 23.plass. På fredagen stod det 15km skøyting på programmet og hole-gutten gjorde sine saker bra. Han viser at formen er på plass og at han har stabilisert seg i verdenstoppen. Med en 11.plass sanket han enda fler WC-poeng. Eventyret i Canmore fortsatte da Tord viser at han også kan hevde seg i sprint. Han overrasker nok en gang alle sammen og går inn til 16.plass i skøytesprinten som beste nordmann. Tord drar hjem søndag/mandag og drar døgnvill til NM i Trondheim til uka. Alle i TeamGjerdalen virker klare og tent før årets NM på ski i Granåsen.


27. Januar
Sterk KM-prestasjoner av TeamGjerdalen

Den hjemmeværende delen av TeamGjerdalen, Gard og Njål, gjorde sine saker bra under gårsdagens km. En knapp uke før NM viser guttene at formen nærmer seg. Lørdagens 10km klassisk på Krødern gav Gard en 2. plass kun 1sek bak vinneren Per Kristian Nygård. Njål fulgte opp med 3.plass ca 1 min bak. Gutta ser ut til å trives en uke før årets høydepunkt, NM-staffetten.


17.Januar
Gutta på vei!

Hærlig. Njål er ferdig med 4. semester. Muntlig examen i dag. Det har vært en spennende, men slitsom uke. Mye lesing og mye trening. Ukens høydepunkt var utvilsomt Tour de Ski-Ringerike. Det flotteste skirenn familien Gjerdalen noen gang har vært på. Bra plasseringer av de hjemmeværende også. Med en 2. plass til Gard og en 4.plass til Njål. Ett gjennomført arrangement fra start til mål. Her har arrangør lagt ned mye arbeid. Ski-crossen for de yngste var helt fantastisk. Lykke til med neste års renn. Vi kommer. PS: Husk å si fra til Skiforbundet når neste års arrangement foregår, så forbundet kan sette opp terminliste for Norgescup. He-he.


10.jan
Njål og Gard stiller i Tour de ski på Ringkollen

Når Tord er på reisefot i Canada, skal Njål og Gard forsøke å følge opp familiens Tour de Ski resultater. Det er 5+5km duathlon på lørdag. Sprint klassisk og 700m skøyting handikapstart opp alpinbakken på søndag.


7.Januar
Tord de Ski

Tour de ski, et av årets høydepunkter ble en stor suksess for Tord Gjerdalen. Han imponerte gjennom hele konkurransen med seier i prolog-sprint og 4.plass i 20km klassisk fellesstart. Før den siste etappen lå vår store helt fra Holeværingen på en 2. plass i sammendraget. Med sine pilotbriller og med 1:50 bak Lukas Bauer starten han siste etappe opp alpinbakken. Men bak jaget italienere og en tysker som ville være med på moroa. Tord kjempet hardt og har tidligere uttalt at Touren ikke er ferdig før man kom til toppen. Med omtrent hode under armen og bein som tømmerstokker jaget han oppover bakkene. Han klarte å distansere Piller, men bakfra kom det to hurtigtog. Lette og spreke DeCenta og Rene Sommerfelt passerte Tord før toppen og Tord ble beste nordmann på en fjerdeplass. Totalt har Tord imponert oss mange ganger i touren og gitt oss mange spennende stunder. Han er nå stabilt i toppen og vi gleder oss videre....


1.jan
Beste nordmann

Tordern er nå bare 6 sekunder bak ledende Lukas Bauer, og ligger på en 5.plass Han imponerte med å gå med hodet i en hard 15km jaktstart fri. Og var den eneste av de norske som holdt helt inn.


30.des
Holeværingen nr 3 i KM stafett

I dag gikk også Ringkollstafetten av stabelen. Og Holeværingen stilte med ... lag det ble 6.plass i jenter 13-16, og 1.og 4 i mix 13-16. Dessuten stilte vi også med et lag i mix 8-10. Mest imponerende var det at Lars Vik stilte både i mix og senior herrer. Og han gjorde en fin innsats. Totalt i staffetetn ble Gjerdalen-gutta + Lars nr 6, med bronse i kretsmesterskapet. Og det er vi veldig fornøyde med.


30. des
Tord gjør det bra i Touren

Tord slutter ikke å imponere. I går var det 15 km jaktstart i Nove Mesto, og mellomste mann i Team Gjerdalen imponerte med å ha 4. beste totaltid. Han var faktisk på sisterunden helt oppe på en 2.plass. Tord forteller at han stivnet litt på sisterunden. Og endte til slutt på 11.plass. Og ikke nok med det... I dag var det skøyte-sprint i Praha. Og der ble Tord nr 9 både i prologen, OG totalt! Tord ligger med det på 6.plass totalt, bare 25 sek bak Simen som leder. I morgen er det hviledag.


2007
For eldre artikler se

Arkivartikler